Kategoriarkiv: Artikler

Få en på opleveren

Livet handler ikke bare om skole og arbejde. Livet handler også om oplevelser, og derfor er der mange, der anbefaler, at man kommer ud og ser verden – ikke nødvendigvis hele verden (det er svært), men i hvert fald nogle dele af den.

Oplevelser og gode minder kan gøre én rigtig glad og varme på en trist, kold dag, hvor man måske er lidt ked af det.

Uden oplevelser er livet bare lidt kedeligt. Man kan selvfølgelig også få oplevelser i skolen eller på arbejdet, men at komme ud og se noget helt nyt og opleve andre kulturer, er bare noget helt særligt, som man kan lære rigtig meget af.

Få mest ud af pengene

Når det handler om at opleve så meget som muligt, så er det oplagt at få så meget ud af pengene som muligt. Og der er rigtig mange penge at spare, når man skal rejse. Hvis du eksempelvis skal flyve, så eksisterer der et hav af hjemmesider, som hjælper dig med at finde de billigste afrejser. Du kan også med fordel besøge specifikke flytjenester, og kigge efter afbudsrejser. Afbudsrejser kan som regel fås til ret overkommelige priser, og kræver egentlig kun, at man er fleksibel i forhold til afrejsedatoen. Der er ligeledes også rigtig mange penge at spare på destinationens opholdssteder. Ligesom med flyrejser, så er der en del hjemmesider, som kan finde de billigste og bedste hoteller for dig. Eller du kan benytte dig af Airbnb, som er en app, hvor du kan finde lejligheder, huse eller værelser, som bliver udlejet af private. I og med at privateudlejere slipper for det administrative arbejde, så betyder det også at priserne på de forskellige steder som regel er ret billige i forhold til hoteller. Airbnb er dog ikke begrænset til opholdssteder, da man også sagtens kan finde forskellige oplevelser gennem Airbnb. Hvis du eksempelvis er på ferie i Spanien, så kan du hurtigt finde de mest anbefalede vandreture eller museumsbesøg, mange af dem er desuden også med guide på, og fås væsentlig billigere end hvis du skulle benytte dig af andre hjemmesider til lignende oplevelser. Airbnb har desuden også et rankeringsystem, så du derved kan sørge for at du få optimal oplevelse for dine penge.

Transporten til og fra

Selve transporten er ikke altid den mest spændende del af rejser (i hvert fald ikke hele tiden), og så gælder det om at finde på noget, der kan få tiden til at føles kort. Man kan altid sove; det er en klassiker, men hvis man gerne vil være lidt social med sine medrejsende, kan man for eksempel spille et spil. Der findes rigtig mange gode spil, der er nemme at have med på rejser, fordi de ikke fylder ret meget i tasken, og fordi de er nemme at have med at gøre, når man skal spille dem – med andre ord kræver de ikke et stort spisebord, for at man har plads nok.

Man kan også lege lege eller fortælle historier eller vittigheder. Hvis man ikke selv har en masse på lager, kan man altid søge på nettet.

Man kan også have en god skønlitterær roman med eller høre en lydbog. Det er også en god mulighed for at få noget ny viden: Hvad ved du for eksempel om citronsyrecyklus, Herman Bang eller CBD?

På den måde får du også en på opleveren, mens du transporterer dig fra A til B.

Sådan får du råd til din studierejse

Vil du gerne ud og rejse, men er ikke sikker på hvordan du får råd? Her får du et par gode tips og råd med på vejen til hvordan du kan spare op til din rejse, blandt andet ved at spare der hvor du kan.

Handl effektivt ind og hold øje med tilbudsaviserne

I stedet for at handle ind hver dag til aftensmaden, så prøv at handl til mange dage af gangen. Herved kan du spare penge, nemlig ved at du undgår impulskøbene. Derudover er det en god ide at sætte sig ned og skrive en indkøbsliste hjemmefra, samt at tjekke de forskellige tilbudsaviser, for at se, hvilke steder der har de bedste tilbud. Det kan godt være en god ide at gå i forskellige butikker, selvom det tager længere tid, for at få gode tilbud og herved spare penge.

 

Optag et lån til din rejse

Er udsigterne rigtig lange til du når at få sparet op til din rejse? Så er et privatlån en mulighed for dig. Tjek santanders side omkring lån til private på santanderconsumer.dk/privatlaan ud, for at læse om dine muligheder for et lån. Selvom mange tror der er en skam forbundet med at optage et lån, er det meget mere udbredt end man måske lige tror. Der er nemlig mange der optager lån imens man læser, for at få økonomien til at køre rundt.

 

Lav en rejseopsparingskonto

Det er en god ide at have en konto specifikt til din rejse, for at undgå du kommer til at bruge pengene, hvis du ikke ligger dem til side. Så hvad enten det er 50 kroner eller 500 kroner du har tilovers på din konto, kan du hurtigt smide dem over på din rejseopsparing, og herved gemme dem til din rejse.

 

Lav mad og drikke hjemmefra og drop ting på farten

Selvom det er nemt og hyggeligt at nuppe en kaffe på farten eller tage på cafe med sine veninder, så er dette en kæmpe pengesluger. Lav din kaffe hjemmefra og tag den med dig i en termokop, eller invitér din veninde hjem til dig selv med hjemmelavet mad. Det er garanteret lige så hyggeligt, og du er sikker på at spare penge.

Få råd til den perfekte studierejse

Det er fedt at studere, og det er fedt at rejse. De to ting minder faktisk mere om hinanden, end man skulle tro. Både når man studerer og rejser, lærer man enormt meget om sig selv, og det man omgiver sig med. Man udvider sin horisont, og der er aldrig nogen, som fortryder hverken en rejse eller en uddannelse. Derfor er vi i høj grad fortalere for, at de to – studiet og rejsen – skal forenes i en studierejse. Vi har lagt hovederne i blød og kommet op med vores bedste råd til, hvordan du nemmest får råd til alt det, du gerne vil på din rejse. Læs med her og bliv klogere. Den perfekte rejse er måske tættere på, end du tror.

 

Grupperabat

Først og fremmest skal det nævnes, at der i rigtig mange henseender er yderst klækkelige rabatter at hente, hvis man rejser i større grupper. Det gælder både transport, overnatninger og oplevelser undervejs på rejsen. Rejser du derfor som en del af en gruppe, kan det godt betale sig at forhøre sig de forskellige steder, om de skulle ske at tilbyde grupperabatter. Det værste, der kan ske, er, at du får et nej. Og det mister man heldigvis ikke penge ved.

 

Studierabat

I forlængelse af forrige punkt kommer vores råd om studierabatter. Alle studerende kender til studierabatter, og vi vil vove den påstand, at alle studerende har gjort brug af rabatterme på et eller andet tidspunkt i studiet. Hvad nogle dog ikke ved, er, at rabatterne også gælder rejser. Af denne grund er det næsten dumt ikke at bruge lidt tid på at undersøge, om du undervejs på rejsen kan få studierabatter.

 

Research

De to forrige punkter har begge involveret research, men det kan altså godt trække et punkt for sig. Rejsen er den forberedte rejsendes fest, kunne ordsproget meget vel hedde. Det forholder sig nemlig ofte sådan, at jo mere man har forberedt sig hjemmefra, des mere kan man spare. Nogle steder er det billigere at booke ture, fly og overnatninger hjemmefra, og andre gange finder man gennem research ud af, at nogle områder i samme by er meget dyrere end andre. Find ud af det, inden du har svunget dankortet.

 

Lån

Vores sidste, men absolut ikke dårligste råd er at tage et lån, inden du rejser. Når du nu har chancen for at rejse, skal den også have hele armen, og derfor kan det altså godt betale sig at tage et minilån. Som navnet antyder, behøver beløbet ikke være ret stort – blot stort nok til at lukke eventuelle huller og modvirke, at du skal gå alt for meget på kompromis på din rejse.

Er du bange for at flyve?

Det skal du ikke være. Og det har du sikkert hørt tusinde gange før, men der er ingen grund til at være bange for at flyve og de oplevelser du går glip af ved ikke at flyve er så forfærdelige at undvære, at det må du ikke byde dig selv. Og så tænker du måske, at du har det godt nok her i Danmark og nabolandende og at du sagtens kan leve uden en studietur til f.eks. Paris eller Madrid, men det er fordi du ikke ved bedre. Bum!

 

Sætter du ikke foden i en flyver?

Så skal du enten behandle dig selv ved at læse om hvor sikker flyvning egentlig i virkeligheden er og tvinge dig selv ombord, eller søge professional behandling, som f.eks. her.

 

Flyver du men synes du det er ubehageligt?

Først også fremmest, så skal du sige til dig selv, at du har besluttet dig for at flyve og du gør det jo lige meget om du ikke nyder det eller ej. Så nyd det! Lad være med at tænke på om en flyver har tromlebremser eller måske en bremsebakke og om de virker. Flyindustrien er et af de mest professionelle i verden og der er styr på det, så længe du ikke flyver med et russisk eller afrikansk flyselskab (95 % af alle fatale fly-uheld sker med fly fra disse regioner).

 

Tænk på alt de gode

En racerkører fortalte engang, at han altid fokuserede på hvor han skulle hen, fordi fokuserer man på væggen, så kører man ind i den. Måske er det ikke helt så slemt her, men i stedet for at tænke på, hvor galt alt kan gå, så tænk på alt det bedste, som kan ske: Du bliver opgraderet til første klasse, du møder spændende nye mennesker på turen, alt går godt og du får en fantastisk studietur eller ferie!

Sådan planlægger du brylluppet på din rejse

Bryllupssæsonen er skudt i gang og du kender sikkert allerede én, der skal giftes, siden du læser denne artikel. Hvad enten det er dig selv, én af dine forældre, venner eller veninder, kan det være godt at vide, hvordan den store dag kan planlægges. Imens du er afsted på din studenterrejse, kan du læse denne artikel til inspiration og måske allerede starte planlægningen der.

Find brudekjolen i god tid

Et godt råd er, at lede efter den perfekte brudekjole allerede et halvt år eller flere måneder før, da det både kan tage tid at finde den helt rette brudekjole til dig, men også at få en skrædder til at tilpasse den til dine mål. Tag dine veninder, din mor eller anden familie under armen og gå amok i diverse butikker med brudekjoler. Måske finder du din brudekjole, imens du er på ferie, så her er det om at skabe plads i kufferten til dette.

Bryllupsmenuen

Noget af det vigtigste ved et bryllup er en bryllupsmenu, da den ofte sætter standarten for, hvad for et bryllup man er til og hvem brudeparret er som personer. Kig efter mad til bryllup på internettet og på din rejse, når du skal finde ud af en bryllupsmenu. Det kan nogle gange være svært at vide på forhånd, hvordan bryllupsmenuen skal se ud, hvis man ikke før har været til et bryllup.

Musikken

Imens du befinder dig på din ferie, kan du lade dig inspirere af Sydens eksotiske dansemusik eller den høje festmusik i Val Thorens, hvis du er afsted på skitur. Derudover skal du tænke over, om der udelukkende skal laves en spilleliste til hele aftenen, eller om der skal hyres en DJ eller et liveband til at spille til brylluppet. Tænk over, hvad der passer bedst til brylluppet som helhed.

Rejser du meget? Så indret dig derefter!

Mange af os tænker oftest på, hvad der skal med på ferien og hvor det mon ligger henne i lejligheden dagene op til afrejse. På sigt er det noget de rejsevante bliver trætte af og så begynder de at indrette hjemmet, kufferten og kuffertens indhold til hurtig og effektiv afrejse.

I IKEA kan du f.eks. få disse smarte rejseartikler til næsten ingen penge, som gør rejser til en leg. F.eks. er deres toilettasker til 29 kr. enormt smarte. Der kan være rigtig meget i og den fylder næsten intet. Når du kommer frem, så kan tasken foldes ud og hænges op med en indbygget krog, så alle dine toiletartikler er klar til brug, som fra en hylde, med det samme.

Men det er kun med til at hjælpe til på rejsen og destinationen. Hvad hvis du aldrig kan finde dine rejsesager? Få dig et dedikeret sted til sagerne! Fumac kontormøbler har ofte brugte kontormøbler til salg, som kan bruges til netop dette. F.eks. en skuffeboks i skrivende stund. Du kan besøge Fumac her.

Har du styr på logistikken til rejsen?

Vi tager det efterhånden som en selvfølge, men der skal en hel del planlægning til en rejse og i endnu højere grad til en studierejse.

Det er faktisk ikke helt at forskelligt fra produktionslogistik i sin rene form.

Der skal undersøges priser, afrejsetidspunkter, bagage skal tilpasse regler og behov, der skal arrangeres transport til og fra banegårde eller lufthavne, bestilles hotel, planlægges sightseeing og en masse andre ting.

Derfor kan du, specielt som arrangør af studierejser, tage udgangspunkt i nogle helt grundlæggende principper fra produktionslogistik, eller fra den logistiske verden i det hele taget. Se evt. Danske Speditørers bud på et kursus i logistik her.

Selvfølgelig skal du ikke tage på et sådan kursus for at planlægge en studierejse, men du kan evt. finde frem til noget teori, som kan hjælpe dig godt på vej.

Synes du det er spændende og brugbart, så kan du med fordel søge på f.eks. Google efter ”Supply Chain Management”.

Sådan pakker du din kuffert korrekt

Har du også tendens til at mase dine ting ned i kufferten lige dér, hvor du kan spotte en plads? Pakker du altid en hel masse ned i tilfælde af, at du nu skulle få brug for et par ekstra sneakers på skiferien? Så læs med her og se, hvordan du kan pakke din kuffert, så du kun har det nødvendige med og så der er god plads i kufferten også.

Rul dit tøj sammen

En god spejderregel er, at rulle alt sit tøj sammen på en pæn måde. Du presser simpelthen et stykke tøj sammen alt det du kan, og ruller det fint sammen, så det ikke krøller. Hvis tøjet er for langt i forhold til kuffertens størrelse og plads til andre ting, når tøjet er rullet sammen, kan du folde det en enkelt gang på midten. På den måde får du mere plads i kufferten til alle dine ting og eventuelle souvenirs eller andet grej, der skal med hjem. Derudover bliver tøjet heller ikke voldsomt krøllet, når du ruller det pænt sammen og har udglattet tøjet med hænderne imens.

Medbring kun det allermest nødvendige

Skal du på skiferie, er det ikke nødvendigt at tage festtøj og flere par sko med i kufferten. På skiferien er det vigtigste dit skitøj, hvoraf sådan noget som fodtøj er mindre vigtigt og ét par sko derfor vil være nok. Hvis studierejsen derimod går til en storby, er det vigtigere at pakke noget ordentligt fodtøj, som du ved, at du kan gå langt i. Her kan det være en god idé at pakke 2-3 par sko, hvoraf 2 par sko er sneakers eller flade støvler, og hvis nødvendigt kan man tage et par pæne, højhælede sko med til en aften ude. Hvis du mangler tøj til at have med på studierejsen, kan du f.eks. kigge på tøj online, for at finde inspiration. Skulle uheldet være ude og du glemmer noget tøj, så find en lokal tøjbuik også selvom der ikke lige er en Nielsens nede i f.eks. Rom. Der er nok rigeligt af andre gode steder der.

Det skal du huske, når du skal på studierejse

Studierejser er en god måde at møde nye kulturer og lære nye sprog. De er for mange en vigtig del af at blive skolet. Gennem disse rejser får du nemlig både faglig og social lærdom – det er læring på den sjove måde. Uanset om du selv, dine kammerater eller din klasselærer arrangerer turen, så har du selv forberedelser at gøre dig.Man har brug for flere ting, end man lige går og tror: start derfor ud med at lave en pakkeliste, som du kan pakke ud fra. Man tænker, at det er så nemt at pakke, at man måske overser et par vigtige ting. Man kan hurtigt komme til at ærgre sig over, at man ikke fik pakket tandbørsten og tandpastaen. Så skal man til at bruge tid og penge på at få fat i noget, man egentlig havde derhjemme.

Husk derfor alt fra tandbørste til tøj og p-piller. Pak de vigtige ting du skal bruge ned et separat sted, hvor du hurtigt kan få adgang til dem. Her gælder bl.a. telefon, rejsebilletter, rejseforsikring, sygesikring, visum og pas.

Skal I eksempelvis ud og stå på ski, er det en god ide at købe skitøjet og udstyret hjemmefra, så man ikke skal leje/købe det på skisportsstedet. Det er en god investering på sigt, hvis man ved, at man kommer til at stå på ski igen. Skitøj og udstyr kan være dyrt. Du har desuden lige skulle investeret i bøger og fester, så du føler måske pengene er lidt små. Det er derfor vigtigt, at du allerede i et tidligt stadie overvejer at skaffe dig et studiejob. Studiejobs hjælper økonomisk og ser desuden godt ud på cv’et, og det er det som virksomhederne kigger på, når du skal ansættes efter studie. Det kan hjælpe dig til at betalt, de ting som skal betales i dit forbindelse med studiet i de tilfælde, hvor SU’en ikke rækker. De ekstra penge kan gøre det muligt for at købe de mere unødvendige ting, som du også bør indtænke, når du pakker til turen, men som kan gøre din tur uforglemmelig og en del sjovere. Et godt kamera, der kan tage mindeværdige billeder er typisk ikke billigt, og det kan et studiejob hjælpe med at betale. Et billigt alternativ kunne være en selfiestang til din telefon, som er en god løsning til at få taget sjove og flotte billeder med kameraet i din telefon. Et simpelt kortspil vil også kunne gøre jeres tur sjovere til de måske mere stille aftener eller til turen i toget.

Pak derfor med omtanke, så du ikke glemmer noget, du gerne ville have haft medbragt.

De fedeste destinationer i 2018

De billige grupperejser i forbindelse med studie eller uddannelsessted kan være svære at finde frem til. Oftest er man nødt til selv at tilpasse rejsen i forhold til de studerendes budget. Derudover er det en god idé, at tænke over, hvilket land og område, man vil rejse til, da priserne også afhænger af dette. Er turen rettet mod én eller flere stater i USA, må man også regne med, at prisen er noget højere end en tur til et land i Europa.

Val Thorens

Val Thorens er altid en sikker vinder, når man skal stå på ski og rejse afsted i en gruppe af studerende. Mange gymnasier og universiteter har allerede en skræddersyet rejse parat til dem, der gerne vil hoppe på en grupperejse til Val Thorens. Ofte indebærer disse rejser en stor del af noget socialt i form af, at skulle ud og feste en masse sammen, så hvis man ikke er til den slags, kan det være en god idé, at hoppe med på en anden slags grupperejse.

Essaoura, Marokko

Marokko er efterhånden blevet et af de mest populære rejsemål, men hvis man rejser som gruppe på et budget og stadigvæk gerne vil ud af Europas grænser, så kan Essaoura være den perfekte by. Derudover er byen ikke så turistet, som f.eks. Marrakech er, men Essaoura har stadig en masse seværdigheder at byde på. I kan f.eks. gå på opdagelse ved den gamle fæstning og bymur eller tage en dag på stranden.

Polen

Et land, der ikke er blevet besøgt så meget, er Polen. Dette har måske noget at gøre med den dårlige markedsføring af landet, men da det netop er så lidt turistet, er landet billigt at besøge og især ideelt til grupperejser for unge. Landet er desuden billigt at bo i, i forhold til mad, drikkevarer, transportmuligheder og overnatning.