Kategoriarkiv: Artikler

Derfor er en vandretur den perfekte ferieform

En vandreferie er måske ikke den perfekte ferieform til de traditionelle studenterrejser, hvor man tager en hel klasse af sted. Slet ikke hvis formålet er at drikke sig fuld og feste i en uge. Er i derimod en lille gruppe, der skal af sted sammen, er det noget helt andet. Det kan være, at I er et par stykker eller flere, der skal lave noget gruppearbejde, eller bare som gerne vil tage springet og prøve noget nyt.

En vandreferie er udover at være en sund måde at rejse på, også noget der skaber minder på en helt anden måde, end ved at være fuld en uge i Prag. Man får tid til fordybelse, man får store naturoplevelser, og man er sammen med sine rejsekammerater på en helt anden måde. Det er på mange måde, den perfekte måde at skabe sammenhold. Inden man tager afsted skal man dog være sikker på, at det er nogen man stoler på, og som man har det godt sammen med. At være i vildmarken en uge (hvis det er det man vælger), kan sætte et hver venskab på prøve.

 

Hvor skal man tage hen?

Der er mange muligheder, når det kommer til vandreture. Der er med god grund mange der retter blikket mod nord, for både Norge og Sverige byder på noget af verdens smukkeste natur. I Skandinavien er Lapland (der ligger i den nordligste del af Norge, Sverige og Finland) noget af det mest fantastisk der findes – ja rent faktisk i hele verden. Her kan man få en fornemmelse af hvor lille man er i verden, og her er en stilhed, som du ikke kan opleve mange andre steder.

Lapland ligger ca. 2000 km nord for København og kan nås på et par dage i bil eller 3-5 timer i fly med mellemlanding i Stokholm.

 

Det koster det at tage på vandreferie 

Det koster typisk et par tusinde kroner at flyve til Kiruna. Hvis man er 3-4 stykker kan det naturligvis økonomisk betale sig at køre bil. Det er en lang tur med meget landevej, men det er en smuk tur gennem noget fantastisk natur.

Det dyre ved det kan hurtigt blive udstyret. Kvalitetsudstyr som vandrestøvler, telte, soveposer, tøj og mad kan hurtigt løbe op i rigtig mange tusinde kroner. Medmindre det er noget, man forventer at gøre flere gange, kan det derfor også være en god ide at låne sig frem til så meget som muligt. Det eneste man ret beset IKKE bør låne sig frem til er vandresko eller støvler, da disse tilpasser sig til de fødder der har gået med dem. Køb nogle gode fra eksempelvis fra det tyske mærke Lowa, her får du en støvle eller sko der kan holde i mange år. Og HUSK at gå den til – vabler på første dag har ødelagt mange vandreferier, eller i hvert fald gjort dem mere smertefulde.

Det er en dyrere ferieform end en uges drukferie, men det er også en ferie der giver nogle helt andre minder og et helt andet sammenhold.

Sådan får du råd til at rejse som studerende

Det er rigtigt dyrt at rejse, og kan ofte være rigtigt svært at få den finansieret. Derfor er det værd at overveje mulighederne for, hvordan du kan finansiere denne, hvis du ikke på forhånd har råd til den. En måde at gøre dette på, er at man kan tjene penge, mens man er ude at rejse. Men hvordan går man dette? Denne artikel vil komme med et par råd til, hvordan du kan finansiere din rejse.

 

Start en blog og dokumentér din rejse

At tage billeder af din rejse, skrive om den og dokumenterer det hele, samtidig med at få penge for det – lyder det for godt til at være sandt? Det er det faktisk ikke, hvis du har mulighed for at få en succesful blog. På denne måde bruger du nemlig online markedsføring, til at finansiere din rejse. Det er nemlig muligt med en succesful blog at få forskellige sponsorater, og derfor er online marketing en god ide at undersøge, hvis du ønsker at starte en blog, og synes at dette lyder som noget for netop dig. Så er du vild med at skrive og tage billeder, så undersøg mulighederne for at starte en blog. Det er ganske gratis, så prøv mulighederne for det allerede i dag.

 

Tag et lån

At tage ud at rejse er noget de fleste drømmer om, men langt de fleste har råd til dette, hvorfor det somme tider er nødvendigt at tage et lån. Mange forskellige rejseselskaber, blandt andet Spies, BravoTours og SunTours, har mulighed for at finansiere din rejse. Herved kan du låne til rejsen, direkte ved dit rejseselskab. Måske du ikke vil låne direkte ved dit rejseselskab, men søger et andet slags lån. Er du studerende, er et SU lån måske en mulighed, for at gøre det billigst muligt. Eller måske du hellere vil gøre det som forbrugslån. Tjek lånemulighederne ud for det billigst mulige lån for netop dig.

 

Gør rejse til en prioritering

Det kan være rigtigt dyrt at rejse, specielt for studerende, hvis økonomiske råderum ikke er det helt store. Derfor er en måde at spare sammen til sin rejse, at gøre dette til en prioritering. Med dette sagt at der er andre ting man skal vælge at nedprioritere. For eksempel fornøjelser som biografture, cafeture eller shopping, da disse fornøjelser ofte render op, eller dyre elektroniske udstyr såsom den nyeste iPhone eller MacBook. Så start en rejseopsparing, og begynd at lægge penge til side, det render op i sidste ende – og disse penge kan du bruge på at rejse.

Sådan får du mest ud af din studierejse

Rejser hører ikke kun til fritiden, og det er blevet mere og mere populært i dag, at studerende tager det faglige studieliv med til udlandet. På en studierejse kan du udforske nye områder og lærer om kulturer, sprog og mennesker. Du kan ligeledes komme tættere på dine studiekammerater, da I lærer hinanden at kende på en helt anden måde ved at rejse.

Studierejser er et stort plus, og hvis dit studie eller dine medstuderende har arrangeret en rejse, bør du helt sikkert overveje at tage med. En studierejse kan være et minde for livet, og det kan være en god måde at få studiet til at handle om andet end bøger og forelæsninger. Der skal nemlig helst være plads til både sjov og alvor på en studierejse, så I både opnår et fagligt og socialt udbytte.

Står du og skal ud at rejse med dit studie, men er du i tvivl om, hvilke ting du skal være opmærksom på inden afrejse, så læs med her. Vi har samlet et par gode råd til, hvordan du får mest muligt ud af din studierejse.

 

Hvor går rejsen hen?

En studierejse kan gå hvor som helst hen, og hvis I som studerende selv har indflydelse på at vælge destination, er det en fordel, at I undersøger hvor i verden, I vil få mest ud af at rejse hen. Skal det helst være et engelsktalende eller et spansktalende land, så I kan udvikle jeres sproglige færdigheder? Eller betyder et anderledes og spændende kulturliv mere for jer? Det er sådanne overvejelser, I skal gøre jer inden en studierejse, så hele holdet er motiverede til at rejse.

 

Lav en plan for studierejsen

Det er altid en god idé at planlægge en studierejse hjemmefra, således at der ikke bruges for meget spildtid på at undersøge området og blive enige, når I først er ankommet. En studierejse er oftest ikke den længste rejse, og I bør derfor udnytte tiden bedst muligt. I kan i fællesskab hjemmefra beslutte, om der er nogle seværdigheder, I skal se på rejsen samt booke eventuelle museums- eller restaurantbesøg. Sørg dog for, at I også planlægger fritid på rejsen, så der også er plads til at udforske byen på egen hånd.

 

Faglighed og fest

En studierejse er for mange en oplagt mulighed for også at udforske nattelivet og at hygge sig til sent om natten. Det er vigtigt, at der på en studierejse også er plads til fest og alkohol, men som studerende bør I have in mente, at der også er en dag i morgen. Da en studierejse bør være en balance mellem fest og faglighed, er det vigtigt, at I er lige så klar på dagens faglige program som på aftenens fest. Går studierejsen for meget op i fest og farver, kan I opleve senere at fortryde ikke at have oplevet mere kulturelt på turen. Overvej, hvad du gerne vil have ud af rejsen, og snak med dine medstuderende om det inden afrejse.

 

Reflekter over jeres studierejse ved hjemkomst

Vil man have allermest ud af sin studierejse, bør man se det som et undervisningsforløb, man også gerne skulle have noget fagligt ud af. Sørg for, at I ikke blot lægger studierejsen på hylden, når I kommer hjem, men brug den til noget nyttigt i undervisningen, og reflekter over, hvad I har fået ud af turen. Dette kan gøres med en evaluering af jeres undervisning, hvor både undervisere og studerende i fællesskab kan reflektere over det gode og det mindre gode ved jeres tur.

Oplev andre sider af livet med studenterrejser

Måske har du brugt det sidste lange stykke tid af dit liv på at læse i skolen, på at arbejde i et supermarked og på din hverdagshobbyer, hvor du måske har brugt tid på at lave en hjemmeside og dagligt har tjekket op på hosting igennem findwebhosting.dk. Men nu skal det altså være tid til at prøve noget helt nyt, hvor du slipper alle dine rutiner fra hverdagen, og det gør du allerbedst ved at tage på en studenterrejse. Her får du mulighed for se verden og opleve nogle nye sider af dig selv.

 

Se en ny kultur

Når du er vant til at bo i Danmark, så er du mest bekendt med en verden, hvor der altid er nogen, der passer på dig, og det kan aldrig gå helt galt – der vil altid være en, der redder dig. Desuden er du vant til at se på byer og miljøer, hvor alting er, som det skal være. Men hvis du vælger at besøge et land i et anden kontinent, så vil du hurtigt få øjnene op for, at det ikke er alle steder, at de lever lige så godt som mennesker i Danmark.

 

Oplev nye levemåder

I Danmark er der bestemt levevis, som du formentlig kender ud og ind. I andre lande har de nogle helt andre måder at agere på, og de fylder deres hverdag med andre ting, end mennesker gør i Danmark. Hvis du eksempelvis besøger et land, hvor de er meget religiøse, så vil du fået chok over, hvor meget dette fylder i deres hverdag. Det vil være svært at sætte sig ind i, men det vil helt sikkert give dig en udvidet videnshorisont, og du vil formentlig tage hjem til Danmark med en helt ny forståelse af verden, som du vil tage videre med dig igennem livet.

Billige destinationer

Studerende har ofte ikke ret mange penge på lommen, men det betyder ikke, at der ikke skal være plads til rejser i ny og næ. Drømmen om en rejse kan lettere realiseres, hvis du finder interesse i nogle af de lidt billigere destinationer. Hvis du stadig mangler penge, så kan du fordel finde rabatkoder til Primo Tours. Vi kommer her med bud på, hvilke destinationer, det eksempelvis kunne være.

 

London

Det er et sats, at vi nævner London, for du har med stor sandsynlighed allerede været der. Hvis du har, så er det endnu et besøg værd, da der er så mange forskellige attraktioner, at du næppe har set dem alle endnu. Hvis du derimod ikke har været afsted, så er det ved at være på tide. Du skal nå at opleve ”Big Ben”, ”City of London”, ”Buckingham Palace” og mange flere.

 

Polen

Vi har allerede nævnt Polen i ”De fedeste destinationer i 2018”, men vi vil gerne tillade os at nævne destinationen igen – da den simpelthen er fantastisk og billig! Du vil nødig gå glip af at opleve det smukke Warszava, som i den grad vil give dig lysten til at vende tilbage en skønne dag. Der findes mange lækre og brugbare rabatkoder til studierejser, hvis du gerne vil have mulighed for at have lidt flere penge med til shopping.

 

Budapest

Her nævnes endnu en storby. Denne storby får dog slet ikke nok opmærksomhed, selv om det er en af de smukkeste, du kan finde i Europa. Så hvis du vil prøve noget nyt og billigt, så kan du fordel vælge Budapest som din næste rejsedestination. Du kan altid gøre det billigere med grupperabat, hvis du også gerne vil rejse sammen med nogle flere. Det kan blive en oplevelse for livet, da I kan få set nogle seværdigheder, som I ikke har oplevet før.

Få en på opleveren

Livet handler ikke bare om skole og arbejde. Livet handler også om oplevelser, og derfor er der mange, der anbefaler, at man kommer ud og ser verden – ikke nødvendigvis hele verden (det er svært), men i hvert fald nogle dele af den.

Oplevelser og gode minder kan gøre én rigtig glad og varme på en trist, kold dag, hvor man måske er lidt ked af det.

Uden oplevelser er livet bare lidt kedeligt. Man kan selvfølgelig også få oplevelser i skolen eller på arbejdet, men at komme ud og se noget helt nyt og opleve andre kulturer, er bare noget helt særligt, som man kan lære rigtig meget af.

Få mest ud af pengene

Når det handler om at opleve så meget som muligt, så er det oplagt at få så meget ud af pengene som muligt. Og der er rigtig mange penge at spare, når man skal rejse. Hvis du eksempelvis skal flyve, så eksisterer der et hav af hjemmesider, som hjælper dig med at finde de billigste afrejser. Du kan også med fordel besøge specifikke flytjenester, og kigge efter afbudsrejser. Afbudsrejser kan som regel fås til ret overkommelige priser, og kræver egentlig kun, at man er fleksibel i forhold til afrejsedatoen. Der er ligeledes også rigtig mange penge at spare på destinationens opholdssteder. Ligesom med flyrejser, så er der en del hjemmesider, som kan finde de billigste og bedste hoteller for dig. Eller du kan benytte dig af Airbnb, som er en app, hvor du kan finde lejligheder, huse eller værelser, som bliver udlejet af private. I og med at privateudlejere slipper for det administrative arbejde, så betyder det også at priserne på de forskellige steder som regel er ret billige i forhold til hoteller. Airbnb er dog ikke begrænset til opholdssteder, da man også sagtens kan finde forskellige oplevelser gennem Airbnb. Hvis du eksempelvis er på ferie i Spanien, så kan du hurtigt finde de mest anbefalede vandreture eller museumsbesøg, mange af dem er desuden også med guide på, og fås væsentlig billigere end hvis du skulle benytte dig af andre hjemmesider til lignende oplevelser. Airbnb har desuden også et rankeringsystem, så du derved kan sørge for at du få optimal oplevelse for dine penge.

Transporten til og fra

Selve transporten er ikke altid den mest spændende del af rejser (i hvert fald ikke hele tiden), og så gælder det om at finde på noget, der kan få tiden til at føles kort. Man kan altid sove; det er en klassiker, men hvis man gerne vil være lidt social med sine medrejsende, kan man for eksempel spille et spil. Der findes rigtig mange gode spil, der er nemme at have med på rejser, fordi de ikke fylder ret meget i tasken, og fordi de er nemme at have med at gøre, når man skal spille dem – med andre ord kræver de ikke et stort spisebord, for at man har plads nok.

Man kan også lege lege eller fortælle historier eller vittigheder. Hvis man ikke selv har en masse på lager, kan man altid søge på nettet.

Man kan også have en god skønlitterær roman med eller høre en lydbog. Det er også en god mulighed for at få noget ny viden: Hvad ved du for eksempel om citronsyrecyklus, Herman Bang eller CBD?

På den måde får du også en på opleveren, mens du transporterer dig fra A til B.

Sådan får du råd til din studierejse

Vil du gerne ud og rejse, men er ikke sikker på hvordan du får råd? Her får du et par gode tips og råd med på vejen til hvordan du kan spare op til din rejse, blandt andet ved at spare der hvor du kan.

Handl effektivt ind og hold øje med tilbudsaviserne

I stedet for at handle ind hver dag til aftensmaden, så prøv at handl til mange dage af gangen. Herved kan du spare penge, nemlig ved at du undgår impulskøbene. Derudover er det en god ide at sætte sig ned og skrive en indkøbsliste hjemmefra, samt at tjekke de forskellige tilbudsaviser, for at se, hvilke steder der har de bedste tilbud. Det kan godt være en god ide at gå i forskellige butikker, selvom det tager længere tid, for at få gode tilbud og herved spare penge.

 

Optag et lån til din rejse

Er udsigterne rigtig lange til du når at få sparet op til din rejse? Så er et privatlån en mulighed for dig. Tjek santanders side omkring lån til private på santanderconsumer.dk/privatlaan ud, for at læse om dine muligheder for et lån. Selvom mange tror der er en skam forbundet med at optage et lån, er det meget mere udbredt end man måske lige tror. Der er nemlig mange der optager lån imens man læser, for at få økonomien til at køre rundt.

 

Lav en rejseopsparingskonto

Det er en god ide at have en konto specifikt til din rejse, for at undgå du kommer til at bruge pengene, hvis du ikke ligger dem til side. Så hvad enten det er 50 kroner eller 500 kroner du har tilovers på din konto, kan du hurtigt smide dem over på din rejseopsparing, og herved gemme dem til din rejse.

 

Lav mad og drikke hjemmefra og drop ting på farten

Selvom det er nemt og hyggeligt at nuppe en kaffe på farten eller tage på cafe med sine veninder, så er dette en kæmpe pengesluger. Lav din kaffe hjemmefra og tag den med dig i en termokop, eller invitér din veninde hjem til dig selv med hjemmelavet mad. Det er garanteret lige så hyggeligt, og du er sikker på at spare penge.

Få råd til den perfekte studierejse

Det er fedt at studere, og det er fedt at rejse. De to ting minder faktisk mere om hinanden, end man skulle tro. Både når man studerer og rejser, lærer man enormt meget om sig selv, og det man omgiver sig med. Man udvider sin horisont, og der er aldrig nogen, som fortryder hverken en rejse eller en uddannelse. Derfor er vi i høj grad fortalere for, at de to – studiet og rejsen – skal forenes i en studierejse. Vi har lagt hovederne i blød og kommet op med vores bedste råd til, hvordan du nemmest får råd til alt det, du gerne vil på din rejse. Læs med her og bliv klogere. Den perfekte rejse er måske tættere på, end du tror.

 

Grupperabat

Først og fremmest skal det nævnes, at der i rigtig mange henseender er yderst klækkelige rabatter at hente, hvis man rejser i større grupper. Det gælder både transport, overnatninger og oplevelser undervejs på rejsen. Rejser du derfor som en del af en gruppe, kan det godt betale sig at forhøre sig de forskellige steder, om de skulle ske at tilbyde grupperabatter. Det værste, der kan ske, er, at du får et nej. Og det mister man heldigvis ikke penge ved.

 

Studierabat

I forlængelse af forrige punkt kommer vores råd om studierabatter. Alle studerende kender til studierabatter, og vi vil vove den påstand, at alle studerende har gjort brug af rabatterme på et eller andet tidspunkt i studiet. Hvad nogle dog ikke ved, er, at rabatterne også gælder rejser. Af denne grund er det næsten dumt ikke at bruge lidt tid på at undersøge, om du undervejs på rejsen kan få studierabatter.

 

Research

De to forrige punkter har begge involveret research, men det kan altså godt trække et punkt for sig. Rejsen er den forberedte rejsendes fest, kunne ordsproget meget vel hedde. Det forholder sig nemlig ofte sådan, at jo mere man har forberedt sig hjemmefra, des mere kan man spare. Nogle steder er det billigere at booke ture, fly og overnatninger hjemmefra, og andre gange finder man gennem research ud af, at nogle områder i samme by er meget dyrere end andre. Find ud af det, inden du har svunget dankortet.

 

Lån

Vores sidste, men absolut ikke dårligste råd er at tage et lån, inden du rejser. Når du nu har chancen for at rejse, skal den også have hele armen, og derfor kan det altså godt betale sig at tage et minilån. Som navnet antyder, behøver beløbet ikke være ret stort – blot stort nok til at lukke eventuelle huller og modvirke, at du skal gå alt for meget på kompromis på din rejse.

Er du bange for at flyve?

Det skal du ikke være. Og det har du sikkert hørt tusinde gange før, men der er ingen grund til at være bange for at flyve og de oplevelser du går glip af ved ikke at flyve er så forfærdelige at undvære, at det må du ikke byde dig selv. Og så tænker du måske, at du har det godt nok her i Danmark og nabolandende og at du sagtens kan leve uden en studietur til f.eks. Paris eller Madrid, men det er fordi du ikke ved bedre. Bum!

 

Sætter du ikke foden i en flyver?

Så skal du enten behandle dig selv ved at læse om hvor sikker flyvning egentlig i virkeligheden er og tvinge dig selv ombord, eller søge professional behandling, som f.eks. her.

 

Flyver du men synes du det er ubehageligt?

Først også fremmest, så skal du sige til dig selv, at du har besluttet dig for at flyve og du gør det jo lige meget om du ikke nyder det eller ej. Så nyd det! Lad være med at tænke på om en flyver har tromlebremser eller måske en bremsebakke og om de virker. Flyindustrien er et af de mest professionelle i verden og der er styr på det, så længe du ikke flyver med et russisk eller afrikansk flyselskab (95 % af alle fatale fly-uheld sker med fly fra disse regioner).

 

Tænk på alt de gode

En racerkører fortalte engang, at han altid fokuserede på hvor han skulle hen, fordi fokuserer man på væggen, så kører man ind i den. Måske er det ikke helt så slemt her, men i stedet for at tænke på, hvor galt alt kan gå, så tænk på alt det bedste, som kan ske: Du bliver opgraderet til første klasse, du møder spændende nye mennesker på turen, alt går godt og du får en fantastisk studietur eller ferie!

Sådan planlægger du brylluppet på din rejse

Bryllupssæsonen er skudt i gang og du kender sikkert allerede én, der skal giftes, siden du læser denne artikel. Hvad enten det er dig selv, én af dine forældre, venner eller veninder, kan det være godt at vide, hvordan den store dag kan planlægges. Imens du er afsted på din studenterrejse, kan du læse denne artikel til inspiration og måske allerede starte planlægningen der.

Find brudekjolen i god tid

Et godt råd er, at lede efter den perfekte brudekjole allerede et halvt år eller flere måneder før, da det både kan tage tid at finde den helt rette brudekjole til dig, men også at få en skrædder til at tilpasse den til dine mål. Tag dine veninder, din mor eller anden familie under armen og gå amok i diverse butikker med brudekjoler. Måske finder du din brudekjole, imens du er på ferie, så her er det om at skabe plads i kufferten til dette.

Bryllupsmenuen

Noget af det vigtigste ved et bryllup er en bryllupsmenu, da den ofte sætter standarten for, hvad for et bryllup man er til og hvem brudeparret er som personer. Kig efter mad til bryllup på internettet og på din rejse, når du skal finde ud af en bryllupsmenu. Det kan nogle gange være svært at vide på forhånd, hvordan bryllupsmenuen skal se ud, hvis man ikke før har været til et bryllup.

Musikken

Imens du befinder dig på din ferie, kan du lade dig inspirere af Sydens eksotiske dansemusik eller den høje festmusik i Val Thorens, hvis du er afsted på skitur. Derudover skal du tænke over, om der udelukkende skal laves en spilleliste til hele aftenen, eller om der skal hyres en DJ eller et liveband til at spille til brylluppet. Tænk over, hvad der passer bedst til brylluppet som helhed.