Dette indhold er sponsoreret

Når man er nyuddannet, kan det være svært at få job lige med det samme. Det er derfor en god ide at være medlem af en a-kasse, som kan sikre dig økonomisk, imens du er arbejdsløs. Ligeledes kan en a-kasse give dig økonomisk sikkerhed, hvis du skulle blive afskediget fra din nuværende arbejdsplads. Læs med her og få 3 grunde gode grunde til at blive medlem af en a-kasse, for der er nemlig flere fordele ved det.

Hvad er en a-kasse?

En a-kasse er en forening, som kan tilbyde dig økonomisk forsikring mod ledighed på arbejdsmarkedet. Det vil sige, at du er sikret en fast indkomst under arbejdsløshed. Det er en god ide at være medlem af en a-kasse, fordi du desværre ikke kan vide, hvad fremtiden bringer, selvom du måske føler dig sikker i dit nuværende arbejde. Derudover er der som sagt også en lang række andre medlemsfordele, som kan være værd at få del i.

  1. Du har ret til at modtage dagpenge frem for kontanthjælp

Kontanthjælp er alternativet til dagpenge. Den højeste sats for kontanthjælp er 15.355 kr. om måneden, mens den højeste sats for dagpenge er 19.083 kr. om måneden. Det betyder altså, at dit månedlige rådighedsbeløb er større, hvis du er medlem af en a-kasse. Hvis du er medlem af en a-kasse, har du nemlig ret til at modtage dagpenge frem for kontanthjælp. Du har ovenikøbet ret til dagpenge fra første dag som nyuddannet, hvis du melder dig ind i en a-kasse, mens du tager din uddannelse. En a-kasse til studerende er endda gratis!

2. Du kan få vejledning, hjælp og støtte til jobsøgning og efteruddannelse 

Som medlem af en a-kasse kan du få professionel hjælp til din jobansøgning og dit CV. Derudover kan du også søge økonomisk støtte til eksempelvis efteruddannelser og kurser, som kan kvalificere dig endnu mere, til dagen hvor du er ude på arbejdsmarkedet igen.

  1. Du kan modtage rabatter og tilbud hos din a-kasse

De fleste a-kasser har diverse samarbejdsaftaler, som du som medlem kan benytte dig af. Det kan eksempelvis være, at du kan få en billig forsikring eller frit deltage i kurser i fx Excel, Photoshop eller InDesign. Sådanne kurser kan desuden også styrke dit CV, som kommer dig til gode i din jobsøgning.

Vælg en a-kasse

Der er mange a-kasser at vælge imellem, og det kan være en smule svært at danne sig et overblik over dem alle. Der er nemlig flere ting at tage højde for, såsom a-kassernes tilknytning til diverse fagområder, a-kassernes medlemstilbud og a-kassernes priser. På www.tjekakasse.dk kan du sammenligne priser og læse om de forskellige a-kasser og deres dertil knyttede fagområder. Dermed kan du sikre, at du får valgt den a-kasse, som er rigtig for dig!