Der er ingen tvivl om, at de fleste hungrer efter at rejse verden tynd. At opleve hele kloden, og så lidt til – kunne du forestille dig noget bedre? I dag rejser mange ud, men glemmer, at deres rejser kan have konsekvenser dyrene på destinationen. Flere og flere dyr lyder under turismen. Derfor har Ferie med Formål lagt fokus på rejser, hvor man kan opleve dyrene på en god og ansvarlig måde. På disse rejser er muligt at arbejde hos udvalgte organisationer, som alle er godkendt af World Animal Protection. Det kan eksempelvis være på rehabiliteringscentre for truede dyrearter. Her arbejder man på, at gøre forældrelyse dyr i stand til at overleve i naturen. Desuden kan man opleve dyrene i fri natur, på nogle af selskabets safarirejser. På den måde undgår man at skade dyrene mentalt – og det hele kan opleves med god samvittighed.

Arbejde med truede dyrearter

Netop arbejde med de truede dyrearter, der lider voldsomt under den globale turisme, er særligt vigtigt. Mange organisationer er afhængige af frivillige for at hjælpe og sørge for dyrene. Derfor har Ferie med Formål nøje udvalgt vores samarbejdspartners. Igennem siden Frivilligt arbejde med dyr i udlandet, kan du læse mere om, hvordan du kommer på disse rejser, og netop hvad rejsen indebærer. På en sådan rejse, kan du eksempelvis få lov til at hjælpe organisationen med dagens opgaver, forberede den mad dyrene skal have, samt være med til at rengøre eller bygge legetøj til dyrene. Du vil ligeledes opleve dyrene på afstand – uden selfies og kontakt. Du er igennem dit frivillige arbejde, med til at gøre en stor forskel for tidligere udsatte dyr og deres fremtidige liv, men derudover får du også selv en enestående og fantastisk oplevelse.

Frivilligt arbejde er også for de unge

I dag rejser mange unge. Både de der holder sabbatår, de der studerer og de der har fået første job og brug for ferie. Mange unge har været på utalige rejser, og måske også prøvet mange forskellige rejseformer af. Om det er backpacker-rejser, interrail eller en ferie sydpå, så har de fleste prøvet det hele. Hertil er det relevant og sige, at frivilligt arbejde er for alle aldersgrupper. Du kan sagtens drage ud på rejse, og arbejde frivilligt selvom du er ung. Frivilligt arbejde er en måde, hvorpå man kan kombinere alvor og oplevelser. Man får en masse erfaring og oplevelser, hvilket man som ung kan bruge i sit CV. Frivilligt arbejde hos Ferie med Formål er altså en måde at opleve verden på en helt anden måde, og få vilde oplevelser samtidig med, at man kan indhente faglige kompetencer – alt sammen på en god og dyrevenlig måde. Ønsker du derfor, som ungt menneske at opleve verden på en helt anderledes måde, skærpe dine sanser, udvide dine horisonter og få lov til at gøre en forskel i det arbejde du udføre – Ja så er frivilligt arbejde med dyr i udlandet et rigtig godt valg. At vælge frivilligt arbejde, kan gøre en stor forskel både for dig, for tidligere udsatte dyr og for turismen. Men vigtigst af alt: det skal gøres rigtigt og ansvarligt!