En vandreferie er måske ikke den perfekte ferieform til de traditionelle studenterrejser, hvor man tager en hel klasse af sted. Slet ikke hvis formålet er at drikke sig fuld og feste i en uge. Er i derimod en lille gruppe, der skal af sted sammen, er det noget helt andet. Det kan være, at I er et par stykker eller flere, der skal lave noget gruppearbejde, eller bare som gerne vil tage springet og prøve noget nyt.

En vandreferie er udover at være en sund måde at rejse på, også noget der skaber minder på en helt anden måde, end ved at være fuld en uge i Prag. Man får tid til fordybelse, man får store naturoplevelser, og man er sammen med sine rejsekammerater på en helt anden måde. Det er på mange måde, den perfekte måde at skabe sammenhold. Inden man tager afsted skal man dog være sikker på, at det er nogen man stoler på, og som man har det godt sammen med. At være i vildmarken en uge (hvis det er det man vælger), kan sætte et hver venskab på prøve.

 

Hvor skal man tage hen?

Der er mange muligheder, når det kommer til vandreture. Der er med god grund mange der retter blikket mod nord, for både Norge og Sverige byder på noget af verdens smukkeste natur. I Skandinavien er Lapland (der ligger i den nordligste del af Norge, Sverige og Finland) noget af det mest fantastisk der findes – ja rent faktisk i hele verden. Her kan man få en fornemmelse af hvor lille man er i verden, og her er en stilhed, som du ikke kan opleve mange andre steder.

Lapland ligger ca. 2000 km nord for København og kan nås på et par dage i bil eller 3-5 timer i fly med mellemlanding i Stokholm.

 

Det koster det at tage på vandreferie 

Det koster typisk et par tusinde kroner at flyve til Kiruna. Hvis man er 3-4 stykker kan det naturligvis økonomisk betale sig at køre bil. Det er en lang tur med meget landevej, men det er en smuk tur gennem noget fantastisk natur.

Det dyre ved det kan hurtigt blive udstyret. Kvalitetsudstyr som vandrestøvler, telte, soveposer, tøj og mad kan hurtigt løbe op i rigtig mange tusinde kroner. Medmindre det er noget, man forventer at gøre flere gange, kan det derfor også være en god ide at låne sig frem til så meget som muligt. Det eneste man ret beset IKKE bør låne sig frem til er vandresko eller støvler, da disse tilpasser sig til de fødder der har gået med dem. Køb nogle gode fra eksempelvis fra det tyske mærke Lowa, her får du en støvle eller sko der kan holde i mange år. Og HUSK at gå den til – vabler på første dag har ødelagt mange vandreferier, eller i hvert fald gjort dem mere smertefulde.

Det er en dyrere ferieform end en uges drukferie, men det er også en ferie der giver nogle helt andre minder og et helt andet sammenhold.