Studierejser er en god måde at møde nye kulturer og lære nye sprog. De er for mange en vigtig del af at blive skolet. Gennem disse rejser får du nemlig både faglig og social lærdom – det er læring på den sjove måde. Uanset om du selv, dine kammerater eller din klasselærer arrangerer turen, så har du selv forberedelser at gøre dig.Man har brug for flere ting, end man lige går og tror: start derfor ud med at lave en pakkeliste, som du kan pakke ud fra. Man tænker, at det er så nemt at pakke, at man måske overser et par vigtige ting. Man kan hurtigt komme til at ærgre sig over, at man ikke fik pakket tandbørsten og tandpastaen. Så skal man til at bruge tid og penge på at få fat i noget, man egentlig havde derhjemme.

Husk derfor alt fra tandbørste til tøj og p-piller. Pak de vigtige ting du skal bruge ned et separat sted, hvor du hurtigt kan få adgang til dem. Her gælder bl.a. telefon, rejsebilletter, rejseforsikring, sygesikring, visum og pas.

Skal I eksempelvis ud og stå på ski, er det en god ide at købe skitøjet og udstyret hjemmefra, så man ikke skal leje/købe det på skisportsstedet. Det er en god investering på sigt, hvis man ved, at man kommer til at stå på ski igen. Skitøj og udstyr kan være dyrt. Du har desuden lige skulle investeret i bøger og fester, så du føler måske pengene er lidt små. Det er derfor vigtigt, at du allerede i et tidligt stadie overvejer at skaffe dig et studiejob. Studiejobs hjælper økonomisk og ser desuden godt ud på cv’et, og det er det som virksomhederne kigger på, når du skal ansættes efter studie. Det kan hjælpe dig til at betalt, de ting som skal betales i dit forbindelse med studiet i de tilfælde, hvor SU’en ikke rækker. De ekstra penge kan gøre det muligt for at købe de mere unødvendige ting, som du også bør indtænke, når du pakker til turen, men som kan gøre din tur uforglemmelig og en del sjovere. Et godt kamera, der kan tage mindeværdige billeder er typisk ikke billigt, og det kan et studiejob hjælpe med at betale. Et billigt alternativ kunne være en selfiestang til din telefon, som er en god løsning til at få taget sjove og flotte billeder med kameraet i din telefon. Et simpelt kortspil vil også kunne gøre jeres tur sjovere til de måske mere stille aftener eller til turen i toget.

Pak derfor med omtanke, så du ikke glemmer noget, du gerne ville have haft medbragt.