Sponsoreret

Vi er alle forskellige når det kommer til det med at rejse. Nogle har et naturligt stort rejsebehov, og vil helst ud og se noget andet så mange gange om året de har råd til, mens andre ikke føler denne udlængsel på samme måde. Det har formentlig både noget at gøre med vores individuelle temperamenter og hvad vi er vokset op med og opfatter som værende ‘normalt’. Derudover har økonomi og vores måde at prioritere denne selvfølgelig meget at skulle have sagt i forhold til vores muligheder.

Der er ikke så meget at sige til at H.C. Andersens citat ‘At rejse er at leve’ stadig bruges i flæng den dag idag, for en rejse kan virkelig give én et friskt pust og sætte ens tilværelse i perspektiv. Heldigvis behøver det man ikke nødvendigvis at  tage særlig langt væk for at at komme ud og mærke man lever, da vi ofte blot skal tages ud af vores vante rammer for at føle at vi er på ferie/eventyr. Her kommer lidt om hvilke brugbare tanker og indsigter en tur væk kan give.

Når vi bevæger os gennem hverdagens trummerum og følger vores daglige rutiner, kan vi godt have en tendens til at sætte hjernen autopilot.  Vi følger kalenderen slavisk og fokuserer på at nå de ting vi forventer af os selv og ikke mindst de ting, der forventes af os. Da de fleste af os bruger de fleste af vores vågne timer på vores arbejde, er der ikke noget at sige til at vi nogle gange har mest brug for at holde ferien derhjemme, så vi endelig kan få tid til at værne om- og optimere vores hjem.

Dog kan en tur væk fra de faste omgivelser altså noget andet. Når vi rent geografisk befinder os et andet sted end vi plejer at være, giver det nemlig ofte både ro og mulighed for at udvide sin horisont. Når man har flyttet sig fysisk væk fra hverdagens rammer, er det nemlig også langt nemmere at flytte sig mentalt fra dem.

Det er vigtigt af og til at træde et skridt tilbage og anskue ens liv fra et nyt perspektiv, hvad end det betyder at tage en smuttur på landet, til storbyen eller tage længere væk. Når vi mærker afstanden til hverdagen, er det ofte lettere at se tingene klart. Måske er der pludselig plads til nye drømme og mål. Det kan også være at undertrykte følelser dukker op og giver os lyst og mod til at ændre på nogle ting når vi kommer hjem.

Nogle gange skal man se tingene på afstand for at få overblik – hvornår skal du give dig selv den gave at tage en tur væk fra hverdagen?