Det skal du ikke være. Og det har du sikkert hørt tusinde gange før, men der er ingen grund til at være bange for at flyve og de oplevelser du går glip af ved ikke at flyve er så forfærdelige at undvære, at det må du ikke byde dig selv. Og så tænker du måske, at du har det godt nok her i Danmark og nabolandende og at du sagtens kan leve uden en studietur til f.eks. Paris eller Madrid, men det er fordi du ikke ved bedre. Bum!

 

Sætter du ikke foden i en flyver?

Så skal du enten behandle dig selv ved at læse om hvor sikker flyvning egentlig i virkeligheden er og tvinge dig selv ombord, eller søge professional behandling, som f.eks. her.

 

Flyver du men synes du det er ubehageligt?

Først også fremmest, så skal du sige til dig selv, at du har besluttet dig for at flyve og du gør det jo lige meget om du ikke nyder det eller ej. Så nyd det! Lad være med at tænke på om en flyver har tromlebremser eller måske en bremsebakke og om de virker. Flyindustrien er et af de mest professionelle i verden og der er styr på det, så længe du ikke flyver med et russisk eller afrikansk flyselskab (95 % af alle fatale fly-uheld sker med fly fra disse regioner).

 

Tænk på alt de gode

En racerkører fortalte engang, at han altid fokuserede på hvor han skulle hen, fordi fokuserer man på væggen, så kører man ind i den. Måske er det ikke helt så slemt her, men i stedet for at tænke på, hvor galt alt kan gå, så tænk på alt det bedste, som kan ske: Du bliver opgraderet til første klasse, du møder spændende nye mennesker på turen, alt går godt og du får en fantastisk studietur eller ferie!