Livet handler ikke bare om skole og arbejde. Livet handler også om oplevelser, og derfor er der mange, der anbefaler, at man kommer ud og ser verden – ikke nødvendigvis hele verden (det er svært), men i hvert fald nogle dele af den.

Oplevelser og gode minder kan gøre én rigtig glad og varme på en trist, kold dag, hvor man måske er lidt ked af det.

Uden oplevelser er livet bare lidt kedeligt. Man kan selvfølgelig også få oplevelser i skolen eller på arbejdet, men at komme ud og se noget helt nyt og opleve andre kulturer, er bare noget helt særligt, som man kan lære rigtig meget af.

Få mest ud af pengene

Når det handler om at opleve så meget som muligt, så er det oplagt at få så meget ud af pengene som muligt. Og der er rigtig mange penge at spare, når man skal rejse. Hvis du eksempelvis skal flyve, så eksisterer der et hav af hjemmesider, som hjælper dig med at finde de billigste afrejser. Du kan også med fordel besøge specifikke flytjenester, og kigge efter afbudsrejser. Afbudsrejser kan som regel fås til ret overkommelige priser, og kræver egentlig kun, at man er fleksibel i forhold til afrejsedatoen. Der er ligeledes også rigtig mange penge at spare på destinationens opholdssteder. Ligesom med flyrejser, så er der en del hjemmesider, som kan finde de billigste og bedste hoteller for dig. Eller du kan benytte dig af Airbnb, som er en app, hvor du kan finde lejligheder, huse eller værelser, som bliver udlejet af private. I og med at privateudlejere slipper for det administrative arbejde, så betyder det også at priserne på de forskellige steder som regel er ret billige i forhold til hoteller. Airbnb er dog ikke begrænset til opholdssteder, da man også sagtens kan finde forskellige oplevelser gennem Airbnb. Hvis du eksempelvis er på ferie i Spanien, så kan du hurtigt finde de mest anbefalede vandreture eller museumsbesøg, mange af dem er desuden også med guide på, og fås væsentlig billigere end hvis du skulle benytte dig af andre hjemmesider til lignende oplevelser. Airbnb har desuden også et rankeringsystem, så du derved kan sørge for at du få optimal oplevelse for dine penge.

Transporten til og fra

Selve transporten er ikke altid den mest spændende del af rejser (i hvert fald ikke hele tiden), og så gælder det om at finde på noget, der kan få tiden til at føles kort. Man kan altid sove; det er en klassiker, men hvis man gerne vil være lidt social med sine medrejsende, kan man for eksempel spille et spil. Der findes rigtig mange gode spil, der er nemme at have med på rejser, fordi de ikke fylder ret meget i tasken, og fordi de er nemme at have med at gøre, når man skal spille dem – med andre ord kræver de ikke et stort spisebord, for at man har plads nok.

Man kan også lege lege eller fortælle historier eller vittigheder. Hvis man ikke selv har en masse på lager, kan man altid søge på nettet.

Man kan også have en god skønlitterær roman med eller høre en lydbog. Det er også en god mulighed for at få noget ny viden: Hvad ved du for eksempel om citronsyrecyklus, Herman Bang eller CBD?

På den måde får du også en på opleveren, mens du transporterer dig fra A til B.