Annonce

Det er fedt at studere, og det er fedt at rejse. De to ting minder faktisk mere om hinanden, end man skulle tro. Både når man studerer og rejser, lærer man enormt meget om sig selv, og det man omgiver sig med. Man udvider sin horisont, og der er aldrig nogen, som fortryder hverken en rejse eller en uddannelse. Derfor er vi i høj grad fortalere for, at de to – studiet og rejsen – skal forenes i en studierejse. Vi har lagt hovederne i blød og kommet op med vores bedste råd til, hvordan du nemmest får råd til alt det, du gerne vil på din rejse. Læs med her og bliv klogere. Den perfekte rejse er måske tættere på, end du tror.

Grupperabat

Først og fremmest skal det nævnes, at der i rigtig mange henseender er yderst klækkelige rabatter at hente, hvis man rejser i større grupper. Det gælder både transport, overnatninger og oplevelser undervejs på rejsen. Rejser du derfor som en del af en gruppe, kan det godt betale sig at forhøre sig de forskellige steder, om de skulle ske at tilbyde grupperabatter. Det værste, der kan ske, er, at du får et nej. Og det mister man heldigvis ikke penge ved.

Studierabat

I forlængelse af forrige punkt kommer vores råd om studierabatter. Alle studerende kender til studierabatter, og vi vil vove den påstand, at alle studerende har gjort brug af rabatterme på et eller andet tidspunkt i studiet. Hvad nogle dog ikke ved, er, at rabatterne også gælder rejser. Af denne grund er det næsten dumt ikke at bruge lidt tid på at undersøge, om du undervejs på rejsen kan få studierabatter.

Research

De to forrige punkter har begge involveret research, men det kan altså godt trække et punkt for sig. Rejsen er den forberedte rejsendes fest, kunne ordsproget meget vel hedde. Det forholder sig nemlig ofte sådan, at jo mere man har forberedt sig hjemmefra, des mere kan man spare. Nogle steder er det billigere at booke ture, fly og overnatninger hjemmefra, og andre gange finder man gennem research ud af, at nogle områder i samme by er meget dyrere end andre. Find ud af det, inden du har svunget dankortet.

Lån

Vores sidste, men absolut ikke dårligste råd er at tage et lån, inden du rejser. Når du nu har chancen for at rejse, skal den også have hele armen, og derfor kan det altså godt betale sig at tage et minilån. Som navnet antyder, behøver beløbet ikke være ret stort – blot stort nok til at lukke eventuelle huller og modvirke, at du skal gå alt for meget på kompromis på din rejse.