Sponsoreret indlæg.

Når det sidste punktum er sat i de eksamener, man har svedt over i dage-, uge- eller endda månedsvis, er ferierne tiltrængt. Selv som studerende har man behov for mindst én udenlandsrejse om året – og det er bestemt en mulighed, hvis du lærer at tænke økonomisk og bruge dine penge fornuftigt.

Om det er en badeferie ved poolen på et lækkert hotel eller om det er vinter- og forårsmånedernes muligheder som skiferie med højt tempo og sus om ørene, mærker de fleste rejsefeberen efter at eksamenerne er overstået, og du kan læne dig tilbage i en tid uden bøger og forelæsninger. Men efter at du har skålet med studie vennerne og har sovet igennem i din lille studielejlighed, kribler det nok i dig for at komme lidt væk fra hverdagens trummerum.

Men hvordan får man lige råd til en lang, lækker ferie i et stramt budget med rugbrød og havregrød? Der er mange muligheder for at få lidt ekstra på kistebunden i disse år, og du behøver ikke spise rugbrød og havregrød hver aften for at få råd til lige den ferie, du har lyst til og behov for efter et hårdt semester.

Læs mere og bliv klogere her

Studiejobs og SU

De fleste får den månedlige SU ind på kontoen hver måned, og de fleste kender også til mulighederne for SU-lån – de statsgaranterede lån på en fast, lav rente, der blev indført for at give unge studerende mulighed for et større økonomisk råderum i hverdagen under studiet. Det er gode og sikre indtægter – også lånet, der er det billigste af sin slags.

Mange tager også et studiejob, der kan spæde et ellers stramt rugbrøds-budget lidt op. Du kan arbejde lige så meget du vil ved siden af dit studie, men modtager du også SU, skal du være opmærksom på at der er et loft for din indtægt fra studiejob. Loftet ligger på omkring 12.000 kr. før skat om måneden, så der er plads til selv den travle arbejdshest eller freelanceren med mange kunder.

Udover at et studiejob er godt for din økonomi under studiet og giver dig økonomisk råderum til at rejse og tage på lange afslappende ferie, er det mestendels også rigtig godt for dit CV og din fremtidige karriere, da mange skaber et fagligt netværk gennem studiejobs, der kan lande dem et job efter endt studie.

Investeringer

For den studerende med interesse for økonomi, finans og handel er det oplagt at se på muligheder for at investere de hårdt optjente penge på finansmarkedet og opnå økonomiske afkast, der kan finansiere din tiltrængte sommerferie. Kryptovalutaer som Bitcoin er en fremadstormende investeringsmulighed, som mange søger mod i disse år.

Bitcoins og kryptovaluter? Lyder det lidt fremmed, og ved du ikke hvor du skal starte? Så kan det være en god idé at tjekke forskellige websites, der holder øje med markedet og giver nyttig info om udviklingen. Det er også værd at blive bruger af en krypto-robot, der automatisk sælger og køber kryptovaluta som Bitcoin på samme måde som aktie-robotter generer afkast for aktionærer verden over – og det kan du tjene penge på og komme på din tiltrængte ferie i sol eller sne.