At tage ud og rejse er noget, som hjælper på de fleste ting. Særligt når man er studerende kan det være helt enormt befriende at rejse. En rejse til fremmede landestrøg er nemlig noget, som får tankerne væk fra hverdagens stress og jag.

Og stress og jag kan der være rigtig meget af, når man er i gang med sine studier. Der er eksaminer at tænke på, økonomi at gruble over og måske en hjertesorg i ny og næ at tage stilling til. Og her er der intet som en rejse til at få én på andre tanker.

Gør studierejser til en vane

Derfor er det en god idé at implementere studierejser som en form for belønning, når man for eksempel har overstået et semester, afleveret en særlig svær opgave eller på en anden måde er kommet gennem en hård periode.

En rejse kan også være noget, som man direkte gør i forbindelse med sit studie. Måske skal man ned og besøge forskere inden for ens felt, studere en fremmed kultur eller tage nogle fag på et udenlandsk universitet. Lige meget hvad, så er der altid nogle praktiske ting, man skal være forberedt på inden en studierejse.

Medbring fremmed valuta

Det vigtigste er næsten, at man har penge med i den rigtige møntfod. Det virker måske som en forælder bekymring nu til dags, hvor vi ofte bare svinger med dankortet for at betale i butikker, restauranter og meget mere.

Men i udlandet er det langt fra sikkert, at de kører med samme system og at det er lige så nemt at betale med kort. Her er man tit nødt til at hive kontanterne frem, og har man ikke nogen på sig, kan man komme i problemer.

Læs mere om valutaer hos LunarWay.

Tjek kurser og møntfod online

Hæveautomater kan samtidig være en historie for sig selv, når man besøger en by i udlandet. Nogle gange kan man ikke finde dem, de virker måske ikke, eller også kan man ikke hæve særlig mange penge ad gangen. Derfor er det ofte en god idé at medbringe penge hjemmefra til studieturen.

Det kan man nemt gøre, hvis man går ned og konverterer penge i sin bank. Men inden man kan det, er man nødt til at tjekke, hvilken valuta der bruges i det pågældende land. Med hjælp fra internettet er det heldigvis blevet nemmere end nogensinde før. Online kan man tjekke både kurser og møntfod i diverse lande.

Husk at pakke praktisk

En anden udfordring, når man skal ud og rejse, kan være, at man ikke helt ved, hvad man skal pakke. Man vil gerne have det hele med, men er begrænset af størrelsen på ens kuffert. Og her er nøgleordet tit, at mindre er bedre.

Det er bedre at pakke meget lidt men en masse praktiske ting end at stoppe kufferten med tøj. Tænk i anvendelighed; tag en jakke med, som dur i alt slags vejr. Vælg praktiske og behagelige sko, og udskift smykkerne med en pandelampe.