Annonce

Fodbold er nu engang bedst på stadion. Selvom ens egen sofa nok er mere komfortabel end plastiksæderne på de fleste stadions, og selvom skålen med chips på sofabordet ikke koster en halv formue, så slår intet følelsen af at se bolden gå i nettet og mærke stadion eksplodere omkring en. Og i 2020 har tiden aldrig være bedre til at komme ud på fodboldrejser og opleve de helt store kampe på stadions.

Se legenden før det er for sent

Selvom spørgsmålet om hvem der er verdens bedste fodboldspiller nok aldrig, vil stoppe med at være kontroversielt, er der nok efterhånden mange der heller til at sige, at han er 170 cm høj og spiller for FC Barcelona. Manden er selvfølgelig Lionel Messi, og mange sidder nok med et ønske om at se ham i virkeligheden.

Med en alder på 32 er Messi stadig på toppen, men det begynder også at være sidste chance for at se ham. Omkring sig har han resten af Barca-holdet, et hold mange danskere siden Simonsen og Laudrup har haft et godt øje til. En udmærket mulighed for dette er kampen den 12. april mod traditionsklubben Athletic Bilbao.

Fuld Premier League for pengene

Hvis du er typen der elsker når weekenden bare går med den ene Premier League-kamp efter den anden, eller typen der bare gerne vil have ekstra meget for pengene, er en to-i-en tur helt ideel. Og få byer gør dette bedre end London. Med tolv professionelle fodboldhold, hvoraf fem spiller i Premier League, er der altid noget godt på programmet.

Få programmet er dog så gode som den 16. og 17. februar. Her lægger Arsenal ud med at tage imod Newcastle på det enorme Emirates Stadium, og dagen efter byder på intet mindre end Chelsea-Manchester United på Stamford Bridge. Foruden 180 minutters fodbold i verdensklasse er du i London, så efter kampen står det dig frit for om du vil finde en pub eller en curry-ret – i London er begge i verdensklasse.

Gul mur og stortalenter

Dagene hvor Tysk fodbold var synonym med solidt forsvar og sikre sejre er for længst ovre. Med trænere som Klopp og Tuchel, og utallige spillere i verdensklasse har tysk fodbold fundet vej ind i de fleste fodboldhjerter. Og der er få steder der er bedre at opleve dette end på Dortmunds legendarisk Westfalenstadion, med dens legendariske gule mur på die
Südtribüne
.

Foruden denne legendarisk tribune er Dortmund kendt for lækker offensiv fodbold og spændende unge spillere. Bundesligaen er desuden noget mindre turistet end Premier League og La Liga, så du får den autentiske stemning, og der er nok få bedre tidspunkter at opleve dette på end til Ruhr-derby mod Schalke 04 den 14. marts. Dette derby er essensen af tysk fodboldkultur og passion.

Turneringen over alle turneringer

Med den mulige undtagelse af VM, er der nok ingen større turnering i fodbold end Champions League, og at opleve denne står nok på alle fodboldelskeres lister. Så hvorfor ikke lade 2020 blive året hvor du tager på fodboldrejsen over alle fodboldrejser. Drop bøvlet og bestil billetter inklusive hotel og transport. Det behøver ikke være så svært, og mulighederne er mange.

Dette års 1/8-delsfinaler byder på en række lækre opgør. Se for eksempel alletiders topscorer, Cristiano Ronaldo, på hjemmebane i Torino mod Lyon. Eller hvis dette ikke er nok for dig, så hvorfor ikke gå all-in og se Guardiolas Manchester City-hold mod turneringens mest succesfulde hold, Real Madrid. Returkampen spilles på Etihad Stadium den 17. marts og vil byde stjerner som Agüero, Modric, de Bruyne og Ramos. Kort sagt en aften med absolut verdensklasse fodbold og stjerner på alle positioner.