Flere og flere studerende tager på studietur til USA

Når studieturen skal kunne lære fra sig i forhold til kunst, historie og kultur, men samtidig også skal kunne stå for gode muligheder for social sammenkomst og muligheder for oplevelser sammen med vennerne i andre rammer end de vante, så er det nok ikke helt så tosset at se på USA som en oplagt destination.

Social studietur med en masse kultur og historie

Studieture kan være svære at arrangere, da der stilles mange krav til den bedste af slagsen. Det er nemlig ikke kun vigtigt at der er et museum eller lignende der kan inspiceres, men der skal også være gode muligheder for at komme hinanden ved i sociale sammenhæng. Netop fordi der er så mange krav til den perfekte studietur, vælger mange at drage til USA. Her er der nemlig lidt af det hele samlet på samme destination.

Når man rejser til f.eks. USA på en studietur, så er der som regel en voksen og ansvarlig person der allerede har sørget for at booke ophold og fly til alle, men der er også nogle ting du selv er nødt til at få styr på, før det kan blive muligt at rejse afsted. På hjemmesiden www.esta.dk, kan du læse mere om hvilke regler der gør sig gældende ved f.eks. at rejse ind i USA.

Hop forbi paskontoret på borgerservice

Esta.dk er også hjemmesiden der kan hjælpe dig skridtet videre til at kunne rejse afsted med alle vennerne. Du kan nemlig ikke bare nøjes med at nikke ja til at klare alle krav der stilles, som desuden ikke er noget at føle sig skræmt over at skulle klare da disse krav normalt kan opfyldes for stort set alle danske statsborgere.

Det er vigtigt at du som det første får styr på om dit pas er gyldigt i hele den periode du ønsker at rejse i USA. Hvis dit pas er gyldigt og endda mere til, så er der ikke mere der skal klares i forhold til dette, andet end at du selvfølgelig skal huske det når du skal rejse.

Er der tale om at der er brug for at få fornyet passet før du kan rejse, så er det en god idé at få fornyet passet hurtigst muligt. Det tager normalt ikke mange dage at få et nyt pas, men hvis du ramler ind i en travl periode på borgerservice, der er det sted der i dag dækker over paskontoret, så kan du risikere at skulle vente i uger i stedet.

Dit ESTA er gyldigt i op til 2 år

Når du hr helt styr på dit pas, så skal du ansøge om et ESTA. Dette gør du elektronisk, altså over din computer, iPad, tablet eller lignende. Det er let at ansøge om et ESTA og det tager som regel ikke lang tid, før du har fået et ESTA registreret på dit pas. Har du været i USA indenfor de sidste par år, så er det måske ikke nødvendigt at ansøge om et ESTA igen, da du højest sandsynligt allerede har et ESTA fra din tidligere rejse der kan gøre sig gældende.

Et ESTA kan holde op til 2 år fra du søger og giver dig tilladelse til at opholde dig i USA i op til 90 dage ad gangen. Dvs. at du sagtens kan gøre brug af det samme ESTA flere gange, men at du blot er nødt til at komme hjem til Danmark og vende inden der er gået 90 dage.

Nu har du kort fået et overblik over de ting du er nødt til selv at tage hånd om i forbindelse med din rejse til USA sammen med dine medstuderende. Sørg for at have godt med lommepenge med på turen, så du rigtig kan nyde godt af alle de glæder der ikke findes i Danmark, men som du kan få nys om på den anden side af Atlanten.