Sponsoreret Indhold

Når du skal på din studierejse, kan der være forskellige overvejelser man bør gøre, for at få det bedste udgangspunkt på sin rejse. Her kommer nogle gode råd, så du kan forbedre dig bedst muligt inden rejsen.

Vejen til den gode studierejse

Du ved, du skal på studierejse. Det er derfor en god ide at starte med at planlægge den i god tid, så du kan få et overblik over budget og rejsedatoer. Der findes flere steder, man kan søge om legater og fonde, det handler bare om at være ude i god tid og skrive en god ansøgning, som kræver hårdt arbejde. Rejser i sammen i en gruppe, findes der flere fonde og legater til det, det er bare med at undersøge. De billigste flyrejser skal ofte også købes et år forinden, så vær i god tid.

Pakkelisten

Når man skal afsted og rejse, er der flere vigtige ting, man skal have med. Heriblandt Pas, det blå sygesikringskort, rejseforsikring, lommepenge i den rette valuta, kamera, tøj til alle scenarier, rygsæk, solcreme, gode sko, toiletsager, smertestillende piller eller anden medicin, mobil og oplader, studiekort så du kan få rabatter og mange flere ting.

Foruden de mest essentielle ting, kan der være noget du bør tage med, som du måske ikke har tænkt over. Har du styr på om din mobil kan bruges i udlandet. Sikrer dig det billigste mobile bredbånd i Danmark på internetpriser.dk, så du kan få billigt internet, når du skal ud og rejse.

Forbered din hjem inden rejsen

Hvis du skal på studierejse, er det ofte i længere tid ad gangen, hvorfor det er en god ide at sørge for din bolig derhjemme. Først og fremmest bør du overveje, om du vil fremleje din bolig, mens du er i udlandet, eller om den skal stå tom. I nogle tilfælde kan det være den skal sælges. Skal du fremleje, bør du finde den rette lejer, så du sikre dig, at boligen bliver passet, som den skal, til du kommer hjem igen.

Der findes flere muligheder for dette, enten kan du lave et opslag på Facebook, hvor dine venner kan dele og det bliver en person, som du nok har fællesvenner med, så du ved det er en pålidelig person. Derudover kan du finde en på andre sider online, som findroommate og lign.

Den psykiske og fysiske forberedelse

Når du skal på studierejse, skal du være klar på, mentalt, at lære nye mennesker at kende. Fra mange forskellige lande. Du skal være klar på at læse på et helt andet sprog, hvis du skal på udvekslingsstudie rejse. Du skal være klar på at være væk fra din familie og venner. Husk at holde kontakten mens du er væk, så dine venner stadig ved du bekymre dig. Derudover kan det være en gode ide at vide, hvordan du kontakter skolens psykolog eller vejleder, som kan hjælpe dig, hvis du får hjemve eller andre mentale problemer undervejs.

Fysisk er det også lækkert, at man er tilpas i sin krop, når man skal et nyt sted hen. Der findes træningsmetoder, hvor du går i fitness, her er det muligt at hjælpe processen ved at tage proteinpulver. Er du ikke typen, der gider træne, kan du acceptere din krop og finde ro i sindet ved meditation eller mindfulness.

Når du kommer hjem igen

Efter endt studierejse kan det være svært at vide, hvor man skal begynde sit liv igen. Ofte slutter din rejse med en skoleopgave og så er du muligvis færdig på studiet. Det kan være svært at finde et job efter, da der er mange om buddet til de forskellige job. Hos Ballisager kan du få karriererådgivning inden for CV, ansøgning og kompetenceafklaring, så du kan arbejde med din motivation og kontakte virksomhederne. Dette kan være en rigtig god ide, når du står og ikke ved, hvad du skal gøre.