Betalt indhold

Hvordan skal du tilbringe din sommerferie? Skal du arbejde derhjemme og engang imellem bruge eftermiddagstimerne i de varme solstråler på terrassen? Skal du på rygsækrejse til New Zealand? Skal du på storbyferie i London? Eller skal du på rundrejse i Afrika?

Hvis du er træt af at bruge din sommerferie i solens stråler på din hjemmelavede terrasse i haven, kan det være du skal pakke kufferten og tage ud at rejse i stedet.

Her finder du 9 gode råd, hvis du har besluttet dig for at rejse ud i verden.

  1. Lav en pakkeliste: Undersøg hjemmefra hvilke ting der kan være gode at medbringe i forhold til rejsedestinationen. Skal du købe noget bestemt udstyr, er det også en god idé at tjekke forskellige tests af udstyret – læs mere her.
  2. Medbring det blå EU-sygesikringskort, når du rejser i Europa.
  3. Hav styr på pas og visumregler til rejsedestinationen.
  4. Hav styr på rejseforsikring og betingelserne, hvis uheldet skulle være ude.
  5. Afbestillingsforsikring kan være godt at tilkøbe, hvis der sker noget, som gør, at du ikke kan komme af sted alligevel.
  6. Sørg for at du har fået alle relevante vaccinationer i forhold til din rejsedestination.
  7. Pas på maven: Medbring håndsprit, undersøg om du kan drikke vandet og gå efter mad, der er kogt og stegt.
  8. Check ind hjemmefra: Ofte kan du, via flyselskabets app eller hjemmeside, checke ind online, så du sparer tid i lufthavnens lange køer.
  9. Hold tæt med at du skal afsted: Hvis du ikke har lavet en aftale med dine naboer om, at de skal holde øje med dit hus, mens du er afsted, bør du ikke råbe for højt om, at du skal ud at rejse. Mange kan for eksempel følge med på din Facebook, og ved derfor hvornår der er fripas til indbrud i dit hus.