Dette indhold er sponsoreret 

Mange har svært ved at finde den helt perfekte uddannelse, da det er et stort valg i livet. Andre går med en drøm i maven, som de ikke kan slippe af med. Der findes mange forskellige uddannelser, og det kan derfor være svært at navigere i. Har du overvejet at tage en pilotuddannelse efter dit sabbatår eller endt studie? Hvis du elsker flyvning, så kan du tage optagelsesprøve til pilot. Uddannelsen kræver en optagelsesprøve for at komme ind, så du er ikke garanteret, blot fordi du måske har et højt snit. Det kræver nemlig nogle specielle kompetencer at blive pilot. 

Informationsmøde inden start

Du kan starte med at tage til et informationsmøde, hvis du er i tvivl eller mangler svar på dine spørgsmål. Det er muligt at uddanne sig til enten erhvervspilot eller privatpilot. Uddannelserne varierer alt efter om du er interesseret i fly eller helikopter, og du kan derfor blive guidet i den rigtige retning. Du kan læse en del omkring både uddannelsen og jobbet på nettet, men ved at møde op til et informationsmøde, kan du få en bedre idé om, hvad uddannelsen i virkeligheden går ud op. Ofte vil du kunne møde elever og undervisere, som selv er under uddannelse eller færdiguddannet. Det er ofte nemmere at få svar på dine spørgsmål, tvivl og bekymringer, hvis du snakker med en erfaren indenfor feltet. Der findes ikke dumme spørgsmål, så det gælder bare om at få spurgt, indtil du føler dig afklaret. En uddannelse er en stor livsbeslutning, og det er derfor rart at have et familiemedlem eller en ven at sparre med. Du kan medbringe en person til mødet, så du har en at støtte dig til. Det er altid rart, at få en andens perspektiv på diverse spørgsmål.

Optagelsesprøven

Det er nødvendigt at gennemføre en optagelsesprøve, før du kan blive optaget på pilotuddannelsen. Prøven består af engelsk og matematik, og indeholder derudover også almen instrumentforståelse og et kort interview. Optagelsesprøven varer oftest omkring to timer. Hvis du bliver optaget, skal du inden uddannelsesstart forbi en flyvelæge, der skal tjekke og godkende dit helbred. Du rådes også til at være i god form, så du er parat til at lære ny viden uden at blive kørt helt træt fra start. Derudover skal du kunne finansiere uddannelsen som kræver, at du har styr på økonomien. Hvis du er i tvivl om du har råd til uddannelsen, kan du snakke med din bank om et eventuelt lån inden studiestart.