Sponsoreret indhold:

Det er en enestående og i nogle tilfælde lidt en grænseoverskridende mulighed at kunne få lov til at studere i udlandet. Pludseligt bliver det en realitet at skulle møde og lære en ny kultur med fremmede regler og forventninger. Overvejer du også at studere i udlandet, skal du dog sikre dig, at du er i besiddelse af et gyldigt studievisum før du tager afsted mod den ønskede destination. Det er blandt andet et krav i eksempel USA og Australien at skulle fremvise et godkendt og gyldigt visum før indrejse.  

Når du tager afsked med dit hjemland og sætter kursen mod fremmede lande, skal du kunne fremvise et gyldigt studievisum, idet du krydser landets grænser. Et studievisum gør det muligt for dig, der gerne vil studere i udlandet, at kunne opholde dig lovligt og sikkert i landet, mens din uddannelse eller skoletid står på. Her kan du læse en komplet guide til, hvordan du sikrer dig et studievisum før afrejse samt hvordan et visum fungerer. Er du stadig i tvivl, kan du eventuelt finde mere præcis information på www.e-visa.dk. 

Sådan virker adgang med studievisum 

Drømmer du om at tilbringe din skoletid eller opholde dig i et andet land under din uddannelse? Hvis ja, skal du anskaffe dig et studievisum, før du rejser hjemmefra. I populære destinationer såsom USA og Australien er det et krav, at man skal kunne fremvise et gyldigt studievisum, når man ankommer til landet. Et visum er en form for godkendelse for, at du lovligt må opholde og studere i et land, og visummet skal vises i lufthavn eller havn ved ankomst. Herefter kan du uden bekymringer blive i landet og studere. 

Under normale omstændigheder vil ansøgningsprocessen typisk tage 1-3 uger. Hvis du bliver godkendt, vil det herefter være muligt at kunne befinde dig i landet under hele din skolegang eller studietid. Det vil i de fleste tilfælde også være muligt at kunne arbejde vedsiden af. Man må dog maksimum arbejde 40 timer vedsiden af sit studie, hvis du befinder dig i Australien. Denne grænse varierer dog fra land til land, og ønsker du at arbejde mens du opholder dig i landet, skal du undersøge krav og regler nærmere før afrejse. 

Sådan får du udleveret et visum til studiebrug 

For at få udstedet et visum, skal man i de fleste lande typisk have en samtale med landets ambassade, der herefter vil vurdere, om man egner sig og opfylder de nødvendige krav for at kunne få et visum. Det kan enten være en telefonsamtale eller blot foregå ved brug af mail.