Annonce

Det er endelig blevet forår, og eksamenstiden på gymnasiet eller handelsskolen er snart forbi. Selvom Danmark har været i lockdown i nogle måneder nu, er der stadig god grund til at glæde sig over, at man har fået huen på.

Det kan være at du har sat din planlægning for sabbatåret lidt på pause, grundet samfundets midlertidige stilstand. Du har måske brug for lidt inspiration, til hvordan du kan tilbringe det kommende års tid. Afbudsrejser kan for eksempel være en god mulighed, hvis du ønsker at finde både billige og spændende rejser.

Hvordan finder jeg rejser som passer til mit budget?

Når man som nyudsprungen student påbegynder sit sabbatår, er det meget normalt ikke at have det store beløb til rådighed. Økonomien har måske været præget af, at du under din gymnasietid ikke har haft tid til så mange timer på jobbet, eller måske har du kun haft den månedlige SU imens du studerede. Fortvivl ikke, der er masser af fede rejsetilbud som gør det nemt at få råd til fede oplevelser.

Foretag dig en simpel søgning på Google, og du vil snart finde mange tilbud. En af de måske bedste typer rejser for nyudklækkede studerende, er afbudsrejserne. Denne type rejse kan gøre det nemt og billigt at få fede oplevelser. Find en afbudsrejse i sabbatåret, og tag turen til en destination som passer til dine ønsker.

Hvilke destinationer er de mest spændende?

Det er svært at sige, hvilke destinationer er de mest spændende. Det hele kommer an på om du kan lide varmt vejr, køligt vejr, afslapning eller action. Overvej også om du vil rejse sammen med dine kammerater, eller om du vil af sted alene.

Når du finder en prisvenlig rejse, kan du huske på, at man ikke nødvendigvis behøver rejse en stor afstand, for at finde store oplevelser. For eksempel er der masser af gode destinationer her i Nord, og Vesteuropa. Lande som Norge, Sverige, Tyskland, Belgien og Frankrig har alle sammen mange naturskønne områder og flotte byer. Disse lande er gode forslag, hvis du ønsker at se bjerge, skove og fantastiske søer, uden sandsynligheden for at du skal døje med ekstrem varme.

Hvis du er en af dem, som har smag for solskin og varmt vejr, kan du vælge at finde en afbudsrejse som tager dig længere sydpå. Disse destinationer vælges ofte af rigtig mange andre turister i feriesæsonerne. Husk på, at du holder sabbatår, og du kan måske planlægge en ferie udenfor skolernes, og mange arbejdspladsers ferieperioder. På denne måde kan du nyde dejligt vejr, uden at dit hotel og ferieområde er alt for ’flokket.’

Hvis du ynder varmt vejr, så rejs eventuelt til et Sydeuropæisk land. Rejser hertil kan sagtens findes i en overkommelig prisklasse. Prøv for eksempel at finde en rejse til det Sydlige Italien, Frankrig eller Spanien. Disse lande har generelt varmere vejr end Danmark året rundt, så selvom du tager af sted lidt uden for sommersæsonen, kan du stadig nyde det gode vejr. Vælg en afbudsrejse i dit sabbatår, og få råd til store oplevelser.