Annonce

Hvis man står i den situation, at man er ved at gå kold i det danske studiemiljø og ønsker nogle forandringer i hverdagen, kan man tage til udlandet og studere lige det du ønsker. Verden byder på mange muligheder og det er med at gribe den, hvis man er nysgerrig nok på det. Det er bare med at søge løs på nettet og tage kontakt til folk der kan give rådgivning på området.

Din nuværende boligsituation

Først og fremmest er der nogle praktiske ting hjemme i danmark der skal klares, når man har fundet sin destination. Du bor formentlig i en lejlighed hjemme i det danske land, som du skal sige farvel til. Her skal du så vurdere hvad du skal stille op med den. Skal det være et helt forvel og satse på, man får den solgt inden man sætter sig på flyveren mod eventyr, eller skal man måske leje den ud i mellemtiden?

Der er mange muligheder, men hvis man ikke kan vente med at komme afsted, kan det være svært at overkue alle de regler man lægger under. Alt efter hvilken type bolig man har, følger der mange forskellige regler med den enkelte. Få rådgivning omkring din bolig af en dygtig og billig boligadvokat. Det handler bare om at gøre det nemmere for sig selv, og få nogle andre til at kigge på det der står med småt. Det er både hvilke reelle muligheder der er og hvilke du så har i form af blandt andet din økonomiske situation og hvad du forestiller der skal ske når du kommer hjem en dag, hvis du gør.

Hvor er dit nye hjem?

Din uddannelse tager måske flere år eller måneder, det er meget individuelt fra hvad du vil. Der er selvfølgelig også noget der hedder Airbnb, Homeaway osv. Hvor man kan leje private hjem, lejligheder eller værelser for en periode.

Du sidder selvfølgelig med mange indretningsideer, men det kan også være dyrt at flytte til udlandet, måske mere end man tror. Det handler udelukkende om din destination og om du vil bo i dit eget. Der er mange muligheder i udlandet, hvor man blandt andet kan bo hos en familie, som udveksling, og leje et værelse. Inden de helt store drømme stiger dig til hovedet, så tjek dine muligheder og planlæg dit udlandsforløbs længde, så detaljeret som muligt.

Få dine ting med dig

Hvis du står og skal flytte til udlandet uden et firma i ryggen til at betale for flytningeb, så kan du med fordel sende dir flyttegods afsted med en almindelig speditør. Du kan normalt spare mellem 70-80% i forhold til at benytte et traditionelt flyttefirma. Dog skal man være ude i god tid, da flere speditører af princip siger ”nej tak” til opgaven. Hav ikke de stre serviceforventninger, de er ikke et flyttefirma, det foregår på dere præmisser.

Alt undtagen de store møbler skal pakkes i kasser, som regel. Det er også til din egen fordel. Selv din ergonomisk kontorstol skal skilles ad, så den fylder midst muligt. Slæb ikke alle dine ting med til udlandet, hvis du ikke har en præcis ide om hvor meget plads du kommer til og have der. Hvis der ikke er tale om en permanent flytning, så vælg dine ting med omhu. Det kan selvfølgelig godt være et dilemma, hvis du ikke har et sted at opbevare dem i mellemtiden. Der er mange ting og tage stilling til, og endnu mere forarbejde. Det er dog en økonomisk genvindst, men altid gerne vil spare i en situation, hvor man står og skal flytte.