Vandreferien er en af de bedste måder at få en masse motion, og samtidig opleve naturen og historien helt tæt på. Det er dog ikke alle der vil tage den traditionelle tur til Sverige og få vandret i de svenske fjelde, og der findes mange andre gode vandreruter i verden. Det kan også være at du har været afsted på vandretur i Sverige og vil prøve noget nyt. Af disse grunde har vi samlet de 5 bedste vandreture, så du kan komme ud og opleve verden og den historie den vil fortælle.

Via Francigena

Pilgrimsruten Caminoen er en af de mest populære i verden, men der er faktisk en vandrerrute der byder på meget historie i Europa. Via Francigena, er en 1700 kilometer lang rute, der blev brugt i middelalderen af vandrende fra England, Frankrig, Schweiz og Italien, som skulle til Rom. Denne rute er lang og de fleste udvælger derfor en del af den som de vandrer på, men uanset hvilken del af ruten du vælger, er du garanteret at finde den mest fantastiske historie på ruten. Denne rute tager i sin helhed 80 dage at gå fra ende til anden, og du kan derfor tage den af flere omgange og opleve det hele i bidder.

St. Pauls Trail

I Tyrkiet finder man den 500 kilometer lange vandrerrute i midten af Tyrkiet, som er blevet døbt St. Pauls Trail. St. Pauls Trail strækker sig fra Perge til Yalvac, og byder på både en fantastisk vild natur og et utrolig fascinerende dyreliv, som du ikke vil opleve det mange andre steder i verden. Ruten er navngivet som den er, da den tager udgangspunkt i apostlen Pauls missionærrejser til Asien, og byder også på historiske områder undervejs på ruten. Denne rute er dog for den garvede, da ruten ikke er specielt godt markeret og det kræver at du er i stand til at bruge et kompas og et kort til at finde vej, når du oplever at ruten ikke er markeret mere.

Waitukubuli National Trail

Det er langt de færreste der pakker vandreskoene og tøjet, for at tage af sted til Caribien, men der findes en utrolig smuk og fascinerende rute. Waitukubuli Nationail Trail ligger på Dominica, som er en del af de små Antiller, som ofte er forbundet med rom og hvide strande. Ruten er 184 kilometer lang og den er inddelt i 14 sektioner, der gør det muligt for de nyeste begyndere at starte på denne rute, men også at kombinere vandreturen med rom og hvide strande, så du kan få lidt fra begge verdener.

Kom godt afsted

På en vandretur er det vigtigt at have styr på udstyret, da udstyr af dårlig kvalitet kan have konsekvenser for dig og din krop i en længere periode. Det er vigtigt at du sørger for at dine vandresko er gået til inden du skal ud på en vandretur, og sikre dig at de er en størrelse for store, da dine fødder vil hæve når du er ude på de lange vandreture. Det er også langt hårdere at gå de lange vandreture, så sørg for at komme i form inden du skal ud og vandre 180 kilometer. Når du skal i gang med at træne op er det vigtigt at du har en træningstaske, der kan indeholde din vandresko. Hvis du er blevet inspireret til at komme afsted på en vandretur, kan du se rejsepriser her. Det kan også være du har nogle skavanker der skal udbedres når du kommer hjem igen, en vandretur kan være hårdt får kroppen og det er helt klart en mulighed at benytte Body SDS.