Annonce

Sidder du og Googler efter gode destinationer til den perfekte weekendferie med børn? Er du træt af, at der er så lang tid til den næste rigtige ferie?

Trænger hele familien til et pusterum fra hverdagens stress og jag?

Så løs med her og få de bedste tips til, hvordan du på en billig måde kan komme afsted et par dage og give dine børn den skønneste pause.

 

1: Det vigtigste er, at du kender dig selv.
Det vil sige, at du tænker ind i din økonomiske planlægning, at I som familie har super godt af mindst én årlig weekend, hvor I stikker af fra det hele.

At skaffe luft i økonomien til en weekendferie er måske ikke lige let for alle. Men en af de ting, der kan hjælpe, er at lægge et mindre beløb til side, når der kommer børnepenge.

Hvis du er i tvivl om, hvor meget I får udbetalt i børnepenge, eller hvornår de bliver udbetalt, så læs mere her.

Hvis I sparer lidt op hvert kvartal, så bliver det til en mere overskuelig opgave at komme afsted uden at slå bunden ud af familieøkonomien.
Lidt efter lidt skal det nok kunne lade sig gøre, hvis I har tid til at spare sammen.

 

2: Vælg en lidt mindre kendt destination.
De fleste ferierejsende følger strømmen og tager til de samme 6-7 byer i Europa, når de skal på weekendferie. Det betyder, at priserne i disse byer er presset helt vildt i vejret. Hvis I gerne vil have en dejlig tur uden at være med på det forbrugsræs, så kig lidt andre steder.

Der findes utallige, skønne perler både med hensyn til natur, kultur, shopping og sightseeing. I stedet for Budapest, Berlin, Paris og London, så tænk Beograd, Riga, Dublin og Wien.

Mange byer og lande i Europa er overset, når det kommer til turisme, og der er virkelig gode muligheder for at opleve en masse skønne ting sammen, hvis I kigger lidt andre steder end de gængse.

 

3: Find et afrejsetidpunkt, der ligger udenfor sæsonen.

Weekendture både med bus og fly koster op til det firdobbelte, hvis I tager afsted i højsæsonen. Eller højsæsonerne, for der er faktisk en del, når det kommer til smutture. Folk ynder at tage af sted både sommer og vinter, men faktisk også i påskeferien, som er absolut højsæson i de katolske orienterede lande som fx Italien.
Men også andre storbyer er overbefolkede af turister i påsken, ligesom pinseferien også er populær mange steder.

De andre små helligdage er derimod værd at kigge nærmere på. Både Kristi Himmelfart og Store Bededag er nemlig danske fænomener, hvor folk andre steder i Europa har andre helligdage. Måske I sagtens kan tage af sted helt udenfor gængse fridage. Så er der jo masser af weekender at tage af.