Rejser hører ikke kun til fritiden, og det er blevet mere og mere populært i dag, at studerende tager det faglige studieliv med til udlandet. På en studierejse kan du udforske nye områder og lærer om kulturer, sprog og mennesker. Du kan ligeledes komme tættere på dine studiekammerater, da I lærer hinanden at kende på en helt anden måde ved at rejse.

Studierejser er et stort plus, og hvis dit studie eller dine medstuderende har arrangeret en rejse, bør du helt sikkert overveje at tage med. En studierejse kan være et minde for livet, og det kan være en god måde at få studiet til at handle om andet end bøger og forelæsninger. Der skal nemlig helst være plads til både sjov og alvor på en studierejse, så I både opnår et fagligt og socialt udbytte.

Står du og skal ud at rejse med dit studie, men er du i tvivl om, hvilke ting du skal være opmærksom på inden afrejse, så læs med her. Vi har samlet et par gode råd til, hvordan du får mest muligt ud af din studierejse.

 

Hvor går rejsen hen?

En studierejse kan gå hvor som helst hen, og hvis I som studerende selv har indflydelse på at vælge destination, er det en fordel, at I undersøger hvor i verden, I vil få mest ud af at rejse hen. Skal det helst være et engelsktalende eller et spansktalende land, så I kan udvikle jeres sproglige færdigheder? Eller betyder et anderledes og spændende kulturliv mere for jer? Det er sådanne overvejelser, I skal gøre jer inden en studierejse, så hele holdet er motiverede til at rejse.

 

Lav en plan for studierejsen

Det er altid en god idé at planlægge en studierejse hjemmefra, således at der ikke bruges for meget spildtid på at undersøge området og blive enige, når I først er ankommet. En studierejse er oftest ikke den længste rejse, og I bør derfor udnytte tiden bedst muligt. I kan i fællesskab hjemmefra beslutte, om der er nogle seværdigheder, I skal se på rejsen samt booke eventuelle museums- eller restaurantbesøg. Sørg dog for, at I også planlægger fritid på rejsen, så der også er plads til at udforske byen på egen hånd.

 

Faglighed og fest

En studierejse er for mange en oplagt mulighed for også at udforske nattelivet og at hygge sig til sent om natten. Det er vigtigt, at der på en studierejse også er plads til fest og alkohol, men som studerende bør I have in mente, at der også er en dag i morgen. Da en studierejse bør være en balance mellem fest og faglighed, er det vigtigt, at I er lige så klar på dagens faglige program som på aftenens fest. Går studierejsen for meget op i fest og farver, kan I opleve senere at fortryde ikke at have oplevet mere kulturelt på turen. Overvej, hvad du gerne vil have ud af rejsen, og snak med dine medstuderende om det inden afrejse.

 

Reflekter over jeres studierejse ved hjemkomst

Vil man have allermest ud af sin studierejse, bør man se det som et undervisningsforløb, man også gerne skulle have noget fagligt ud af. Sørg for, at I ikke blot lægger studierejsen på hylden, når I kommer hjem, men brug den til noget nyttigt i undervisningen, og reflekter over, hvad I har fået ud af turen. Dette kan gøres med en evaluering af jeres undervisning, hvor både undervisere og studerende i fællesskab kan reflektere over det gode og det mindre gode ved jeres tur.