Annonce

Har du besluttet dig for at tage på en studierejse, er der mange ting, som du må tage højde for. Først og fremmest bør du finde ud af, hvor du vil hen, og hvor lang tid du vil være der, men det er også relevant at have styr på mere praktiske ting som for eksempel, hvilken kuffert du skal pakke i. 

Hvor stor skal din kuffert være?

Når du skal finde en kuffert i den helt rigtige størrelse, er det naturligvis relevant at tænker over, hvor lang tid du skal være væk. Skal du være væk i en uge, vil du sandsynligvis have brug for en mindre kuffert, end hvis du skal være væk et halvt år.

Pakningen af kufferten har dog også meget at skulle have sagt, når du skal vælge den helt rigtige størrelse. I denne artikel bliver det beskrevet, hvordan du pakker din kuffert, så du kan lukke den første gang. Hvis du formår at pakke tæt, kan du nemlig have mere med på rejsen.

Undersøg udvalget på nettet

Inden du går ud og bruger mange penge på en dyr kuffert, er det en rigtig god idé at undersøge udvalget på nettet. Her kan du blive klogere på, hvad der er på markedet samt hvilke priser, der er realistiske.

Du kan besøge de hjemmesider, der forhandler kufferter, men det kan ligeledes være en fordel at læse tests og anmelder. Dette kan du eksempelvis gøre på Testfabrikken. På den måde kan du se hvilke kufferter, der er fornuftige, og hvilke kufferter du bør holde dig langt fra.

Skal du rejse rundt i landet?

Der kan være stor forskel på, hvordan en studierejse foregår. På nogle ture vil man følge undervisningen på en specifik skole, mens man på andre ture i højere grad vil rejse rundt og opleve landet.

Hvis du skal rejse meget, er det en god idé at overveje, om det i virkeligheden er smartere med en rygsæk. En rygsæk kan blandt andet være smart, hvis du skal gå længere distancer, eller hvis du skal på en tur, hvor du skal skifte transportmiddel mange gange.

Hvordan er rummene?

Skal du leve i din kuffert i mange måneder, er det en god idé, at der er nogle mindre rum, som kan dele bagagen en smule op. Dette kan blandt andet være en lomme foran, eller et lille net, hvor man kan lægge sokker og undertøj.

At dele kufferten op i mindre rum er praktisk, fordi det skaber et større blik. På den måde kan du sandsynligvis hurtigere finde frem til de ting, som du leder efter.

Pak let – men studierelevant

I langt de fleste tilfælde vil fortrydelsen være større, hvis du pakker for meget, end hvis du pakker for lidt. Sandsynligvis går du alligevel i det samme tøj det meste af tiden, og det kan være frustrerende at køre rundt med en meget tung kuffert.

Undersøg mulighederne for tøjvask. På den måde kan du nemlig begrænse den mængde af tøj, som du medbringer, gevaldigt. Til en studierejse bør du desuden overveje, hvad du skal bruge til dit faglige arbejde.