SPONSORERET INDHOLD

Det er de færreste studerende, som ikke kender til at have en presset økonomi, og det kan for mange være svært at få råd til at rejse. Læs med her og se, hvordan du kan komme afsted – også selvom du er studerende!

Studier og selvudvikling

Studietiden er en meget dannende tid for et ungt menneske. Man lærer nye ting om verden og får en viden, der i sidste ende skal gøre en til et afklaret og kompetent menneske, som kan indgå på arbejdsmarkedet. Men dannelse er mere end bare læring i skolen. Man er også nødt til at lære sig selv at kende og skabe sit eget verdensbillede. Dette gøres nu engang bedst ved selv at komme ud og opleve verden. Det er forskelligt, hvilket behov man har for selvudfoldelse, og en skirejse kan for nogen være en ligeså stor åbenbaring, som det for andre kan være at bo alene på en øde ø i en måned.

Studietiden er for mange en presset tid, og et stigende antal af unge mener, at de er stressede i hverdagen. Er det noget, som du kan nikke genkendende til? Så er en ferie måske det pusterum, du har brug for.

Budget

Nej, det lyder ikke særligt fedt at lægge et budget. Det er oftest noget, ens mor foreslår, samtidig med at hun spørger, om man har husket at vaske tøj og spise grøntsager. Men hvis det er det, der skal til for, at du kan komme på en ferie, så er det måske et forsøg værd? Hvis du vil vide mere om, hvordan man kommer i gang med at lægge et budget, så kan du hente inspiration her.

Hvor skal man tage hen? Og hvordan?

Det kan godt være, at man skal revidere sine planer, hvis Bahamas er det eneste tilfredsstillende rejsemål. Du kan med fordel forsøge at finde alternative rejsedestinationer til dem, du normalt tænker på, i jagten på en billig ferie. Hvis du har lavet et budget, så ved du præcis, hvor meget du har at bruge, hvilket gør jagten på en billig ferie lettere.

Du kan eksempelvis overveje at tage til Jasna i Slovakiet i stedet for Alpe d’Huez på din næste skirejse – og Kroatien i stedet for Gran Canaria når du skal på (sol)badeferie.

Hvis destinationen ikke er så vigtig, så kan man med en afbudsrejse ofte finde et godt tilbud.

Det er heller ikke ligegyldigt, hvordan du vil rejse. Det er oftest lettest og hurtigst med fly, men hvis man er til en mere miljøbevidst rejseform, eller bare ikke er glad for at flyve, så kan man overveje at tage på interrail. Denne løsning er der mange studerende, som benytter sig af, og her kan man virkelig besøge mange steder for få penge. Og hvis man samtidig laver noget research efter, hvor man vil bo, hvad man vil se og hvad det må koste, så er man et skridt tættere på en økonomisk overkommelig ferie.

Så hvis man ikke er så kræsen i forhold til rejsedestinationen, og forstår at planlægge både tur og økonomi, så er man allerede godt på vej til at glemme studierne for en tid, og komme ud at se verden.