Annonce

Om et halvt år er det igen tid for studenter og færdiguddannede til at springe ud. Mange af disse vælger derfor at tage på en længere rejse, for at komme væk fra den vante hverdag, som hidtil har været fyldt med megen stress. En rejse kan hjælpe dig med at lade op til videre uddannelse eller arbejdsmarkedet. Hvad så denne ferie er ovre? Er du da sikret en forsørgelse, hvis ikke du kan komme i arbejde? Læs med herunder og få svaret.

Kan jeg stadig have råd til at rejse med en a-kasse?

Du ved at medlemskaber sjældent er gratis, så derfor har du udskudt at melde din ind i en a-kasse. Der findes dog mange forskellige a-kasser, som hver koster noget forskelligt. Måske du allerede er medlem, men synes det er for dyrt. Så skift a-kasse og find den billigste til dig, således du stadig har råd til at rejse. Sparer du op til en rejse mens du stadig er under uddannelse, så er du heldig. Et a-kassemedlemskab er, hos de fleste, gratis, når du er under uddannelse og under tredive år.

Kan jeg ikke vente med at melde mig ind?

Jo, det kan du, men det er ikke en god ide. En a-kasse har grundlæggende til formål at sikre dig økonomisk under ledighed, så du ikke står uden forsørgelse. Det kan både være gældende ved en afskedigelse fra din arbejdsplads, sygdom eller hvis du er ledig efter endt uddannelse. Er du ikke berettiget til at modtage dagpenge, vil du skulle søge om kontanthjælp, hos kommunen, hvilket for de flestes vedkommende, ikke er et drømmescenarie. For at være berettiget til dagpenge skal du opfylde en række betingelser. Det indebærer blandt andet, at du har været medlem af a-kassen et år forinden hjælpen behøves. Derfor er det altså ikke en god ide med at melde dig ind i en a-kasse til senere, for hvem ved? Måske du bliver ledig førend du regnede med.

Hjælper a-kassen med mit CV?

Nej, det gør den ikke. A-kassen har udelukkende til opgave, at støtte dig økonomisk under ledighed. De hjælper dig altså ikke i en jobsøgningsproces eller andet, det er udelukkende pengekassen, som du indbetaler til. Derimod får du denne hjælp hos fagforeningerne. En fagforening kræver også et medlemskab, men kan nemmere undværes end a-kassen. Det er dog med stor fornuft at melde sig ind i en fagforening også. Fagforeningen støtter dig juridisk og tilbyder en række goder, alt efter hvilken fagforening du er medlem af. Mens du er i arbejde, så forhandler de ansatte i fagforeningen dine overenskomster, som sikrer dig gode løn -og arbejdsforhold. Når du derimod er under ledighed, så hjælper fagforeningen dig med at skrive jobansøgninger, så du bliver mere attraktiv i dine henvendelser. De kan også udbyde en masse kurser inden for din profession, således du styrker dit CV markant.

Alt dette kan du få, hvis du melder dig ind i en a-kasse og en fagforening i dag. På den måde sikrer du, at du har sikkerhed i din daglige forsørgelse således du altid kan rejse og komme hjem til et liv uden bekymringer.