Annonce:

Når du er ung, har du al tid i verden til at rejse og udforske. Du er fri til at tage hen, hvor du vil – og der er ingen der bestemmer, hvad eller hvordan du skal gøre.

Ungdomsrejser er ikke nødvendigvis li med drukture eller vilde fester. Det kan være en mulighed for selvudvikling og større forståelse for omverdenen, og det kan være en værdifuld del af din dannelse.

De klassiske destinationer

Rejser til Gran kanaria og andre spanske destinationer er de mest normale for unge studenter, der vil ned til sol og sandstrande. Det magiske, klare vand og de venlige lokale er tillokkende, de mange muligheder for fest og farver gør det fuldt forståeligt, at de spanske øer og kystbyer tiltrækker mange unge mennesker!

Spanien giver desuden en gylden mulighed for at lære om en varieret og unik kultur, og i dette sydeuropæiske land kan man kombinere dannelse med fest.

Lignende destinationer er for eksempel Frankrig, hvor der også findes en fascinerende kultur og en passion for kunst, mens der er gang i festlivet. Sidst er Amsterdam et typisk mål for mange unge mennesker fra hele verden, der gerne vil prøve den alternative livsstil i den hollandske by.

Hvis din tur går til en populær turistdestination, så husk at pakke hjernen med i kufferten. Disse områder er venlige og farverige, men bebyrdes også af store mængder turister og larm. Vær opmærksom på din medmennesker, også selvom de taler et andet sprog.

Alternative ungdomsrejser

Hvis dit primære mål med din studenterrejse ikke er fester, men derimod en større forståelse for verden og dig selv, er der en række alternative rejsedestinationer, du kan overveje. De er selvfølgelig en kende dyrere, men giver ofte en anden anskuelse til tingene.

Japan er et land fyldt med helt unik kultur, du ikke kan finde andre steder på Jorden, samt et venligt og imødekommende folk. Her er mentaliteten lidt en anden, men gæster er altid velkomne!

I Sydafrika kan du tage ned og deltage i frivilligt arbejde – enten med mennesker eller dyr. Dét vil give en oplevelse, du sent vil glemme! Frivilligt arbejde er en mulighed over hele kloden, der vil give dig perspektiv på dit eget liv og tillade dig at sætte større pris på det, du har derhjemme. Det er en ideel måde at forberede dig på for eksempel universitetet eller en læreplads – og så kan det foregå overalt!