Sponsoreret.

Det kan være en omfattende, udfordrende og ikke mindst drænende proces at skrive sit speciale, især hvis du har valgt at skrive opgaven på egen hånd. Det kræver enormt meget selvdisciplin og motivation, at gennemfører opgaven, og komme helskindet igennem processen. Der er en række ting du kan gøre, for at holde motivation og produktiviteten oppe.

 

Vælg et spændende emne

Mange begår den fejl at vælge et emne, som ikke er interessant nok. Det kan i så fald blive nogle rigtig lange 3 måneder, hvor det ikke handler om andet end at skrive speciale. Derfor er det vigtigt at give sig god tid til at vælge et emne, som du synes er interessant og som du oprigtigt godt kunne tænke dig at fordybe dig i. Det skal være et emne som giver dig blod på tanden, og gerne et emne, som du ellers også har en tendens til at undersøge nærmere.

 

Vælg den rette vejleder

Det kan være en fordel at gå i gang med at lede efter den rette vejleder til dit speciale i god tid før du skal skrive speciale, da der er rift om vejlederne. Det gælder for alle uddannelser, om du har taget en kommunikationsuddannelse eller en it-faglig uddannelse, vejledere er altid i høj kurs op til specialeskrivningsperioden. Det er i den forbindelse vigtigt at nævne, at det er en kæmpe fordel at finde sig en vejleder, som du har en god dynamik med, og ikke mindst en vejleder, som har viden omkring det emne du skriver om. Det vil lette din skriveproces betydeligt.

 

Udskyd ikke

En af de hyppigste årsager til, at en specialeskrivningsproces for alvor kan blive stressende, er hvis du har en tendens til at udskyde dine målsætninger med opgaven. Des flere ting du udskyder, des mere har du at se til, når du kommer tættere på deadline for aflevering.

Det er en hård proces at skulle et speciale, og det kræver en hel del selvdisciplin, og ikke mindst tonsvis af læsning, som i høj grad indskrænker din frihed. Det vigtigt at holde fokus, og huske på at der er lys for enden af tunnelen.

 

Hold pauser!

Dét at udskyde er ikke det samme som, at give sig selv lov til at holde nogle pauser undervejs. Ingen kan fungere optimalt, helt uden at holde nogle pauser undervejs. Det kan have en positiv effekt på din koncentrationsevne, og ikke mindst din produktivitet. Giv derfor dig selv lov til at fri en gang imellem, hvorefter du vil opleve, at skriveprocessen pludselig har udviklet sig til det bedre.

Du kan derudover prøve nogle forskellige metoder af, hvorigennem du kan se hvordan og hvornår du skriver optimalt. Det kan for nogle være en fordel, at sætte en timer, hvor der skrives løs i alt mellem 20-35 min, hvorefter der holdes en lille pause. Hvorefter processen gentages.

 

Kosttilskud

Det er videnskabeligt bevist, at kosttilskud kan have en positiv indvirkning på bl.a. koncentrationsevne. Det kan derfor være en fordel at kigge nærmere på kosttilskud, og ikke mindst hvad de gør godt for. Køb dine kosttilskud online, og spar en masse penge. Det er ofte billigere at købe kosttilskud online, end hvad det er i fysiske butikker. Du kan derfor med fordel bruge internettet.

 

Korrektur

Det er vigtigt ikke at undervurdere vigtigheden af korrekt tegnsætning, og dermed grammatikken. Ringe tegnsætning kan resultere i en hel karakter lavere, end hvad du ellers havde fået af karakter med korrekt tegnsætning. Det kan være en fordel at sætte i hvert fald en uge af til, udelukkende at rette opgave. Hvis ikke du føler dig stærk nok i tegnsætning, kan du med fordel købe korrekturlæsning på opgave online. Du er ved denne løsning sikret en fejlfri opgave, hvad angår tegnsætning.