Sponsoreret.

Danmark har smuk natur, interessant historie og lækker mad at byde på, som er værd at bruge sin ferie på, også selvom man er dansker

At være turist i sit hjemland lyder måske lidt halvkedeligt, når man sammenligner det med at tage til eksotiske steder på den anden side af kloden. Men faktisk har Danmark masser af byde på, hvis man har lyst til at give gode, gamle Dannevang en ærlig ferie-chance. Fordi afstandene er så små i vores lille land er det nemt at køre rundt til alle de små, hyggelige destinationer. Hvis du er ikke selv ejer en bil, kan I hurtigt svinge forbi en biludlejning, inden I begiver jer på eventyr i det ganske danske land.

Hvis først man begynder at dykke ned i, hvad Danmark har at byde på, kan det være svært at vælge feriedestinationen. I kan vælge at tage på ferie ‘roadtrip-style’ og køre fra sted til sted og opleve lidt af alle de danske landsdele – eller I kan vælge et par stykker ud, som I kan bruge noget tid på rigtig at opleve og få ind under huden. Mulighederne er mange og vi bringer her et par forslag til nogle af de smukkeste danske feriedestinationer.

 

Fyn

Fyn er nok bedst kendt for H.C. Andersen og hans eventyr, som ofte bliver citeret for hans berømte ord “At rejse er at leve”. Ordene kan føles, når man begiver sig til Sydfyn, som er frodigt, bakket og meget charmerende. Hvis du er vild med at vandre, så er der rig mulighed for det på Sydfyn, hvor du kan følge Øhavsstien, som er 220 km vandreture smukt omkranset af det sydfynske øhav.

Når du besøger denne del af Danmark, kan det anbefales at tage forbi Egeskov Slot, som er et af Europas bedst bevarede renæssanceslotte, som desuden har en omfattende samling af veteranbiler og motorcykler. Hvis du er betaget af slotte og palæer er Fyn et godt sted at tage på ferie, da øen byder på 123 af slagsen.

 

Vestjylland

Vestjylland er nok ikke det mest klassiske sted at tage på ferie i Danmark, men det er en skam. Den jyske vestkyst er naturskøn på en anden måde end Fyn, fordi det rå Vesterhav er dragende og råt på samme tid. Et godt sted at starte på en roadtrip i Vestjylland er Hvide Sande, hvorfra man kan følge kystlinjen ned til Blåvand og ende i Ribe. Ribe blev grundlagt omkring år 700, hvilket gør det til den ældste by i hele Skandinavien.

Byen er meget charmerende og bestemt et besøg værd. Udover en hyggelig lille havn, huset Ribe også en majestætisk katedral, et vikingemuseum, dejlige danske caféer og en masse spændende historie.  Ribe er også fødebyen for Maren Spliid, som var den sidste og mest kendte kvinde, som blev brændt på bålet i 1640, fordi man troede, hun var en heks.