Sponsoreret indlæg.

Går turen til Vietnam, skal du helt sikkert supplere de kulturelle oplevelser og storbylivet med nogle dage på stranden. Men hvilken strand skal du vælge? Stjernegaard Rejser giver dig 4 bud på strande, du skal besøge, når du rejser til Vietnam, alt efter om du er til afslapning eller action.

 

En charmerende alt-i-én-løsning

Hoi An er Vietnams hyggeligste by med charmerende gader og masser af lokalliv. Men Hoi An har også en strand, der er ganske fænomenal, der ligger bare 5 kilometer uden for centrum. Det giver dig en unik mulighed for at indlogere dig på stranden eller i byen, alt efter hvad du vægter højest, uden at du skal gå glip af hverken det ene eller det andet.

Hoi An-stranden byder på palmesvaj, bølger, spisesteder og liv, uden det føles overrendt, og så får du ikke mindst muligheden for at stikke af til Cham Islands for en dag, hvis du vil på snorkeltur til paradis. Hoi An er det oplagte sted til dig, der gerne vil opleve, leve livet og slappe af på ét og samme sted. Vil du have tørvejr, så rejs mellem februar og august.

 

Vietnams paradis

Phu Quoc er opskriften på en rigtig bounty-ø, hvor du kan se frem til puddersand, blågrønt vand, koraller og dansende palmekroner. Nattelivet er til gengæld afdæmpet men kan dog opspores enkelte steder på øen, primært i form af hyggelige strandbarer.

Phu Quoc er oplagt til dig, der elsker at snorkle og i øvrigt sætter pris på det gode strandliv, for det fås ikke mere paradisisk på vietnamesisk grund. Hertil har du mulighed for at gå på opdagelse i søvnige fiskerlandsbyer eller tage på vandretur gennem nationalparken, der rummer alt fra aber til rislende vandfald. Vil du på stranden i Vietnam fra januar til april, kan du opleve Phu Quoc fra sin mest tørre og solrige side.

 

Op i gear i Phan Thiet

Phan Thiet er en skøn strandby, hvor leben, atmosfære og det gode strandliv går hånd i hånd. Selve kyststrækningen minder på mange måder om Hoi An med lette bølger og palmer, der svajer ind over sandet, men Phan Thiet er et lidt mere aktivt strandområde, hvor den populære Mui-Ne-strand har førertrøjen på.

Slap af, spis godt, tag på bådtur eller dyrk kitesurfing dagen lang. Eller nyd en dag i de røde vandreklitter, med ”dune surfing” eller kør gennem den lille ørken på quadbikes og afslut dagen på byens livlige marked. Phan Thiet kan lidt af det hele, og det hænder, at man får lyst til at blive hængende lidt længere. Phan Thiet holder mest tørt i løbet af det danske vinterhalvår fra november til april, men selv i regnsæsonen kan du se frem til gode dage på stranden.