”At rejse er at leve”. Dette ville de fleste i hvert fald mene, men det betyder nødvendigvis ikke, at det også er billigt at rejse. For det koster nemlig penge at rejse, og det er let at miste overblikket, når man er i et andet land med en anden valuta. Ofte er det især flybilletter og hotel, hostel eller lignende man forbinder med den store økonomiske omkostning til rejsen. Men hvis man ikke tænker sig om kan det blive rigtigt dyrt at befinde sig i udlandet. Derfor kan det være en kæmpe fordel at lægge budgetter for ens rejse, og det starter allerede inden man er taget sted.

 

Spar op

På trods af, dette er den kedeligste del af planlægningen af en rejse, er det også en meget essentiel del i forløbet. Det kan nemlig være det der kan afgøre hvor man skal hen og i hvor lang tid. Derfor er det god idé at starte i god tid, og så på forhånd sætte et mål for hvor meget der skal lægges til side hver måned.

 

Inden rejsen

Der er mange ting der kan planlægges inden rejsen, også når det kommer til ens økonomi. Når man står og skal bestille flybilletter og hotelophold, er det en god idé at man på forhånd har sat sig ind i hvad man vil spendere på disse, da det kan være let at blive revet med. Derudover skal man overveje hvad der er nødvendigt og hvad der blot er ekstra goder. Hvis man alligevel har planlagt, at man skal bruge alle sine dage væk fra hotellet, er det måske ikke relevant, at der er all-inclusive og fitnesscenter, hvis det alligevel ikke skal benyttes.

 

Overhold dine budgetter

Selvom man er på ferie og prøver at glemme hverdagen derhjemme med kedelige mad- og forbrugsbudgetter, er disse måske stadig relevante at implementere som en del af sin rejse. For de anderledes valutaer kan snyde, og selvom det hele måske kan virke meget billigere end hjemme i Danmark, kan det hurtigt ende ud i, at man bruger flere penge end man behøver. Derfor kan det være en kæmpe fordel at undersøge valutaen og økonomien i det land man ønsker at rejse til og lægge et eller flere budgetter ud fra det.

 

Hvis økonomien ikke holder

Man kan altid planlægge en masse, men man selvfølgelig ikke altid vide hvad der sker på en rejse, og derfor kan der også være ting der gør at man kommer ud i økonomiske vanskeligheder på eller efter rejsen. Derfor er det også muligt at låne penge til sin rejse, så ferien ikke går i vasken, hvis man lige pludselig får problemer med at overholde sine budgetter. Mange har måske forbehold når det kommer til at tage lån, fordi de allerede skylder penge enten i forbindelse med rejsen eller andre lån. Derfor kan det også være relevant at undersøge det følgende spørgsmål: Kan man låne selvom man er i RKI?, så man ved hvad man kan gøre, hvis man står i situationen. Men selvom økonomien er en væsentlig del af rejsen, er det vigtigste, at man kan nyde den fuldt ud, når man er afsted.