Miljøet har aldrig været mere i fokus end i dag, og det gør også at flere og flere begynder at rejse via andre transportmidler end fly. Hvis man er rigtig miljøbevidst, kan man samtidig vælge at skræddersy sine rejser til destinationer, hvor der er brug for hjælp til et bedre miljø. I denne artikel vil vi derfor guide dig til, hvordan du kan komme på en miljøvenlig rejse.

Alt andet end fly som transportmiddel

Det bedste vil være at tage på cykelferie, men det er ikke mange, der har lyst til at cykle fra Danmark til f.eks. Italien. Det næstbedste vil være at benytte sig af offentlig transport såsom tog og busser, hvilket kan være perfekt for dig, der gerne vil på interrail. Mange vælger at tage køreturen selv i bil og her kan det være en god idé, at have en miljøvenlig én af slagsen. Hvis du vælger at tage på bilferie, så skal du være opmærksom på, at der kan opstå problemer, hvis du ikke har de rette autodele, som du kan finde på denne side. Derudover kan det være en god idé, at orientere sig om, hvordan du selv kan reparere din bil, når du er på farten, hvilket du kan se her:

Vær med til at fjerne affald eller rydde op efter en miljøkatastrofe

Du kan vælge at specificere din rejse efter et sted i verden, der har brug for hjælp til et bedre miljø. Det behøver ikke altid at være et U-land, hvis du er mere til luksusrejser. I London findes der f.eks. projekter, man kan tilmelde sig, hvor man bl.a. kan få lov til at rydde skrald fra Themsen. Du kan også finde organisationer, der skræddersyer rejser for dig, der gerne vil rejse miljøvenligt og forbedre forholdene for mennesker såvel som dyr.

Læs mere om hvordan du kan klæde dig godt på til din rejse her.