Vintermånederne betyder for mange eksaminer og travlhed. Som ung og studerende har man ofte brug for at komme langt væk fra pensumlæsning og opgaveskrivning, men dette kan være svært, når man ikke har mange penge at gøre godt med. Derfor skal vinterens rejsedestination være til at betale med et SU-budget, og vi har her samlet tre bud på, hvor din næste rejse skal gå hen.

 

Skiferie

På mange uddannelsesinstitutioner planlægger en udvalgt gruppe af studerende årets skitur for de resterende elever. Ofte sørger disse grupper for at indhente gode tilbud på skirejserne, så turen bliver til at betale med SU.

Mange grupperejser går til det franske skisportssted Val Thorens,  og stedet er også en sikker vinder, hvis du ønsker at stå på ski med andre studerende.

Mange af grupperejserne indebærer foruden skiløb også et væld af sociale aktiviteter, så kender du ikke nogen, som er vild at stå på ski, skal du nok finde din nye skimakker her.

Ønsker du at deltage i en af de planlagte skiture, kan du opsøge den gruppe af studerende, der står for skitursplanlægningen på netop din uddannelsesinstitution.

Vil du have flere tips til grupperejser, kan du læse mere her.

 

 

Varmere himmelstrøg

Mange mennesker har brug for sol og varme, når det er vinter herhjemme, og derfor søger de mod varmere himmelstrøg, så de kan få fornyet energi i denne mørke tid.

Et bud på et billigt rejsemål med sol og varme er Egypten, som du kan rejse til for et par tusinde kroner. Egypten har flere forskellige dejlige destinationer, du bør besøge: Her kan blandt andet nævnes Hurghada og Sharm el-Sheikh, hvor du har rig mulighed for både at dase ved poolen dagen lang eller gå på opdagelse i de mange kulturelle tilbud, som stederne tilbyder. I vintermånederne er der oftest 20-25 grader i Egypten, hvilket gør det til et ideelt rejsemål, hvis du ønsker sol og varme i denne kolde tid.

 

 

Forlænget weekend

Det er ikke altid, at man som studerende har mulighed for at sætte en hel uge af til at rejse væk. Har man kun fri i en forlænget weekend, er det en god idé at finde en rejsedestination, der ikke ligger særlig langt væk, så man hurtigt kan komme dertil og få noget ud af weekenden.

I den tyske by Lübeck kan du opleve et af verdens ældste og hyggeligste julemarkeder. Her kan du gå på opdagelse i de mange boder med julepynt og julekager, imens duften af brændte mandler og honningkager breder sig omkring dig. Julemarkedet i Lübeck blev første gang afholdt for mere end 350 år siden, og du kommer med garanti i julestemning, når du går rundt i den gamle hansestad. Lübeck er desuden den næststørste by i Slesvig-Holsten, så der er rig mulighed for både shopping og sightseeing, når du besøger den hyggelige tyske by. Besøg Lübeck i december, og se den forvandle sig til et juleeventyr. Det tager ikke lang tid at køre derned, og der er mange billige hoteller og spisesteder.